Pārdos Kobeina ģitāru un jaku, kas viņam bija mugurā "Unplugged" koncerta laikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kurts Kobeins
Kurts Kobeins Foto: /AP

Izsolē tiks pārdota viena no mirušā mūziķa, "Nirvana" solista, ģitārista un dziesmu autora Kurta Kobeina "custom" ģitārām, kā arī olīvzaļā jaka, kas viņam bija mugurā, uzstājoties "MTV Unplugged" 1993. gadā, vēsta "Associated Press".

"Julien’s Auctions" paziņojuši, ka šomēnes notiks izsole, kurā varēs iegādāties dažādus ar rokmūzikas vēsturi saistītus priekšmetus.

To starpā būs arī Kobeinam piederējušās lietas. Tirkīza krāsas "Fender Stratocaster" mūziķis izmantoja grupas "Nirvana" pēdējās turnejas laikā, un vairākus gadus to bija iespējams apskatīt "Rokenrola slavas zālē".

Savukārt zaļā jaka Kobeinam bija mugurā, filmējot uzstāšanos "MTV "Unplugged"". Tas tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem akustiskajiem koncertiem. 1993. gada decembrī notikušais koncerts ir viens no pēdējiem, kurā iemūžināts mūziķis.

Jau pēc Kobeina nāves izdotais albums "MTV Unplugged in New York" ir viens no veiksmīgākajiem "Nirvana" ierakstiem. ASV ir pārdoti vairāk nekā pieci miljoni tā kopiju, un 1996. gadā tas atnesa grupai "Grammy" balvu.

Izsole notiks 25. un 26. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu