Jānis Ikaunieks: Varējām gūt vārtus, taču atkal to neizdarījām

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlase ceturtdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret spēcīgo Polijas valstsvienību varēja gūt vārtus, taču kārtējo reizi tas komandai neizdevās, sarunā ar TVNET norādīja pussargs Jānis Ikaunieks.

Latvijas izlase ar rezultātu 0:3 (0:2) zaudēja Polijas valstsvienībai, kuras sastāvā ar "hat-trick" jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis.

"Bija daži vārtu gūšanas momenti, bet kaut kur pietrūka pēdējā piespēle, varbūt varēja izveidoties bīstamāki uzbrukumi. Uzskatu, ka varējām gūt vārtus, taču atkal to neizdarījām," sacīja Ikaunieks.

Izdarīto sitienu attiecība, salīdzinot ar iepriekšējiem Latvijas izlases mačiem, šoreiz nebija tik graujoša - 8:13. Tiesa, neviens no Latvijas futbolistu sitieniem nebija vārtu rāmī, kamēr pretiniekiem tādi bija septiņi.

"Manuprāt, varējām spēlēt vēl drošāk un aktīvāk. Poļiem nebija tik daudz momentu kā bija austriešiem (31 sitiens). Poļiem bija 4-5 momenti, kuros izdevās gūt trīs vārtus. Būtu mēs sākumu noturējuši, viņi varbūt sāktu nervozēt, bet mums būtu emocionāls pacēlums," teica Latvijas izlases pussargs.

Levandovskis vārtus guva 9., 13. un 76. minūtē. Polijas izlasē ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kamils Grosickis.

"Trešajos vārtos bija rikošets, viņiem nedaudz paveicās. Pirmos divus vārtus viņi izspēlēja smuki kustībā, viegli kā treniņā. Tāds uzbrucējs kā Levandovskis redzēs, kur ir vārtsargs un raidīs bumbu garām. Tādās situācijās viņš ir ļoti meistarīgs. Viņš šobrīd ir Top 3 uzbrucējs pasaulē," uzskata Ikaunieks.

Patlaban 24 gadus vecais futbola kluba "Liepāja" pussargs mačā pret Polijas izlasi centās aktīvi segt pretinieku spēlētājus ar bumbu.

"Fiziski diezgan labi jūtos, varu daudz skriet. Negribas pretiniekiem tik brīvi ļaut sākt uzbrukumu. Tiklīdz mēs sākām viņus presēt, viņi reizēm kļūdījās piespēlē. Uzskatu, ka varam spēlēt augstāk, drošāk presingot. Labāk to darīt jau viņu laukuma pusē, nevis tikai savā pusē. Man nepatīk pretiniekam vienkārši ļaut saņemt bumbu un iet uz priekšu, tāpēc arī presingoju."

Spēli klātienē vēroja 7107 skatītāji. Vismaz puse bija Polijas komandas līdzjutēji, kas stadionā ar dūmu svecēm un skaļiem saukļiem radīja sajūtu, ka Latvijas izlase spēlē izbraukumā.

Ikaunieks atzīst, ka bija jūtama Polijas fanu klātbūtne. Tāpat viņš norādīja, ka Latvijas futbolistiem sliktā snieguma dēļ pagaidām nav pamats cerēt uz šādu atbalstu no saviem līdzjutējiem. 

"Varbūt šoreiz nevarēja just mūsu līdzjutēju atbalstu, jo bija ieradušies daudz poļu fani. Jāsaka paldies pretinieku atbalstītājiem, kuri radīja futbola atmosfēru Rīgā. Kas gribēja, tie varēja to izbaudīt."

Latvijas izlases sastāvā 100. spēli aizvadīja vārtsargs Andris Vaņins. Viņš kļuva par astoto futbolistu, kurš sasniedzis šādu maču skaitu: Vitālijs Astafjevs (167), Andrejs Rubīns (117), Juris Laizāns (113), Imants Bleidelis (106), Mihails Zemļinskis (105), Māris Verpakovskis (104) un Igors Stepanovs (102).  

"Es personīgi pateicu paldies par spēli, ka viņš mums palīdzēja. Viennozīmīgi viņš ir malacis - 100 spēles Latvijas izlasē jebkuram ir sasniegums. Viņš regulāri ir spēlējis izlases kreklā, vienmēr ir bijis līderis gan laukumā, gan ģērbtuvē. Viņš rāda piemēru citiem. Vienmēr pirms treniņiem redzu viņu trenažieru zālē, kā viņš rūpējas par savu veselību. Varu skatīties un mācīties. Spēlētāji ar tādu pieredzi mums noder. Būtu vairāk tādi spēlētāji, mēs spēlētu labāk."

Ikaunieks valstsvienības rindās aizvadījis 25 spēles un guvis 3 vārtus.

FK "Liepāja" sastāvā Ikaunieks šosezon Latvijas virslīgā 22 spēlēs guvis 6 vārtus.

Latvijas izlase nākamo spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīs 15. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu.

Šo ciklu Latvijas futbolisti noslēgs pēc mēneša, kad būs kvalifikācijas turnīra pēdējās divas spēles - 16. novembrī izbraukumā pret Slovēniju un 19. novembrī mājās pret Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu