Jakutijas šamanis atsāk gājienu uz Maskavu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Šamanis
Šamanis Foto: Ekrānuzņēmums

Jakutijas šamanis Aleksandrs Gabiševs paziņojis, ka atsāk gājienu uz Maskavu, lai tur veiktu Krievijas prezidenta Vladimira Putina “izdzīšanas rituālu”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā tīmekļa izdevumam “Jakutija.info” uzsvēris Gabiševs, viņa gājienam ir miermīlīgs raksturs - “nenokritīs neviens mats un neviena Putina asins lāse neizlīs”.

Šā gada martā Gabiševs sāka gājienu uz Maskavu, lai gāztu Putinu, un ceļā viņam pievienojās arī vairāki sekotāji. Maskavu viņš plānoja sasniegt 2021.gadā.

Tomēr 19.septembrī Gabiševs tika aizturēts uz Burjatijas un Irkutskas apgabala robežas Sibīrijā, un pret viņu tika ierosināta krimināllieta par aicināšanu uz ekstrēmismu.

Viņš tika nogādāts atpakaļ Jakutijā un ievietots psihiatriskajā slimnīcā. Tur veiktajā pārbaudē Gabiševs tika atzīts par nepieskaitāmu.

Gabiševa advokāti jau apšaubījuši šīs ekspertīzes rezultātus.

Tagad Gabiševs gatavojas atsākt aptuveni 8000 kilometrus garo gājienu uz Krievijas galvaspilsētu.

Kā intervijā ASV medijam “The New York Times” norādījis pats Gabiševs, Putina izraidīšanas rituālu viņš plānojot veikt, sakurinot ugunskuru Maskavas Sarkanajā laukumā, tieši pie Kremļa sienas.

Pēc tam viņš, saskaņā ar jakutiešu tradīcijām, “pabarotu” uguni ar kumisu un zirgu astriem, sistu ādas tamburīnu un lūgtu Putinu “nākt pie prāta un mierīgi atkāpties no amata”.

Ja šis rituāls tiks aizliegts, tad cilvēki sacelšoties un pieprasīs Putinu atkāpties, uzskata šamanis.

Iepriekš Gabiševs bija pieļāvis, ka Putina aizdzīšanā var nākties pielietot arī spēku.

“Aizdzīt Putinu vajag – un viss. [..] ja vajadzēs, arī spēku lietosim,” iepriekš izteicies šamanis.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu