"Skaņu meža" viesis Manonmars: "Reps dodas pārāk daudz virzienos vienlaicīgi" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Manonmars
Manonmars Foto: publicitātes

11. un 12. oktobrī kultūras telpā "Hanzas perons" notiks nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs". Piedāvājam īsu sarunu ar vienu no 12. oktobra koncertvakara māksliniekiem – reperi Manonmars.

Manonmars ir bijis aktīvs Bristoles mūziķu un dzejnieku kolektīva “Young Echo” dalībnieks kopš 2012. gada, uzstājoties viņu radiopārraidēs un piedaloties kolektīva otrajā albumā. 2018. gadā viņš publicēja savu pirmo albumu, kas nosaukts projekta vārdā. To producēja “Neek” un Amosa Čailda projekts “O$VMV$M”. Manonmars atklāj sevi kā tumšu un ieturētu Bristoles psihes interpretu, kas prezentē liriku ar klasisku repa patosu un atsaucēm uz žanra šībrīža stiliem, taču rezervētākā un personīgākā veidā un ar poētisku vērojumu. Iepriekš no “Young Echo” kolektīva “Skaņu mežā” viesojās grupa “Killing Sound”.

Ir pagājis gandrīz gads kopš mūzikas izdevniecība "Young Echo" publicēja ierakstu "ManonMars". Ko esi paveicis šī gada laikā un ko klausītāji var sagaidīt no uzstāšanās Skaņu mežā kopā ar O$VMV$M?

Neilgi pēc albuma izdošanas, mēs uzstājāmies klubā Reconstrvct Ņujorkā, Bruklinā. Man tas bija liels notikums, jo iepriekš nebiju tur bijis. Nospēlējām pāris koncertus Londonā un nupat atgriezāmies no Les Siestes festivāla Parīzē. Tikko Bristolē iekš The Cube Microplex norisinājās otrais Young Echo pasākums – tas bija ļoti jautri.

Klausītājiem jānāk uz Skaņu mežu, lai redzētu, kas notiks, jo pat man nav ne jausmas, ko sagaidīt.

Ieraksts "Manonmars" ir vairākkārt atzīts par vienu no nenovērtētākajiem 2018. gada repa ierakstiem. Vai tev ir svarīgi tikt sadzirdētam?

Ir apbalvojoši dzirdēt, ka cilvēkiem tas patīk.

Kāpēc Manonmars ir kļuvis gan par tavu mākslinieka vārdu, gan albuma nosaukumu? Vai zināji, ka Īlons Masks paziņoja, ka nogādās cilvēku uz Marsa divu līdz četru gadu laikā?

Darbu pie Manonmars mēs pabeidzām trijos. Nosaukums atnāca pie manis, jo tas var tikt interpretēts ļoti daudz un dažādos veidos.

Zināms, ka tu ne tikai radi mūziku un repo, bet arī glezno, kāda loma ir katram no šiem medijiem tavā daiļradē?

Gleznošana ir vairāk kā rituāls, savukārt nākotnes plānus radu ap mūziku. Man patīk gleznot vienatnē, taču radīt mūziku kopā ar draugiem.

Kā tu radi tekstus un vai repošanas process ir mainījies salīdzinot ar laiku, kad tikko sāki ar to nodarboties?

Kad tikko sāku, tas prasīja daudz laika – lai kaut ko uzrakstītu. Taču, laikam ejot, es atbrīvojos. Ja neiemācies izbaudīt pats savu radīšanas procesu, tu negribēsi to turpināt.

Kādā intervijā minēji, ka tevi vairāk interesē tas, kur reps dodas, kā tas, no kurienes tas nāk. Kur tavuprāt tas dodas šobrīd?

Šobrīd tas dodas pārāk daudz virzienos vienlaicīgi, lai es varētu atbildēt, taču dažādība ir tas, kas liek tam turpināt būt aktuālam.

Vai vari nosaukt kādu mākslinieku, kas tavuprāt šobrīd izceļas uz pārējā fona?

Grūti teikt, jo mūzikas ir tik daudz, pats jaunu mūziku mēģinu klausīties, kad vien varu. Šobrīd daudz klausos džezu.

Vairāk informācijas: www.skanumezs.lv.

Video: Manonmars "Milk // Never"

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu