Turcijas uzbrukuma dēļ Sīrijā tiek slēgtas slimnīcas (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas ziemeļaustrumos izvērstā Turcijas uzbrukuma rezultātā reģionā slēgtas vairākas lielas slimnīcas, piektdien pavēstīja starptautiskā palīdzības organizācija "Medecins Sans Frontieres" (MSF; "Ārsti bez robežām").

"Veselības aprūpes jomā arī iepriekš bija grūti apmierināt iedzīvotāju vajadzības, bet kauju izraisītās cilvēku pārvietošanas un ievainojumu dēļ pastāvošie ierobežotie resursi slimnīcās tiks pakļauti papildu spiedienam," sacīja MSF Sīrijas krīzes situāciju vadītājs Roberts Onuss.

Artilērijas triecienu dēļ slēgta MSF atbalstītā slimnīca Sīrijas robežpilsētā Tell el Abjadā, jo lielākā daļa medicīnisko darbinieku kopā ar ģimenēm apvidu pametuši, teikts MSF paziņojumā.

"Tell el Abjadas slimnīca, kas bija vienīgā sabiedriskā slimnīca šajā apvidū, bija kritiski svarīga pilsētas un tuvākās apkārtnes veselības jomas vajadzību nodrošināšanai," uzsvēra organizācijā.

Jau vēstīts, ka Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Sīrijas kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bija izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu