Zviedrija ierosinās ES noteikt ieroču embargo Turcijai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Zviedrija nākamnedēļ Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē centīsies panākt pārējo bloka valstu atbalstu priekšlikumam noteikt ieroču embargo Turcijai.

Pēc tikšanās ar Zviedrijas parlamenta Eiropas Savienības lietu komiteju, Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linde šodien pauda prieku par to, ka komiteja vienbalsīgi atbalsta ideju par ieroču embargo noteikšanu. 

Zviedrija arī ierosinās ES apsvērt ierobežojošus pasākumus, tostarp ekonomiskās sankcijas pret konkrētām personām, sacīja Linde.

Zviedrija neplāno šos pasākumus ierosināt jau pirmdien, bet lūgs ES tos apsvērt gadījumā, ja situācija pasliktināsies.

Ministre atklāja, ka  Eiropas Savienības lietu komitejas locekļi minējuši, ka līdzīgas diskusijas notiek arī citās ES dalībvalstīs.

Linde norādīja, ka Zviedrija šogad un pērn nav izdevusi atļaujas militārā kaujas aprīkojuma eksportēšanai uz Turciju.

Jau vēstīts, ka Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Sīrijas kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bija izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu