Kariņš "Rīgas konferencē 2019" uzsver dezinformācijas radītos draudus Eiropas drošībai (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Ar dezinformācijas palīdzību ir viegli šķelt sabiedrību, tādējādi to novājinot, un šī ir viena no taktikām, ko izmanto Krievija, lai ietekmētu procesus Eiropā, uzstājoties "Rīgas konferencē 2019", sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka Latvija regulāri starptautiskajiem partneriem ir skaidrojusi dezinformācijas draudu nopietnību. 

Premjers akcentēja, ka "dezinformācijas karā" der jebkura tēma, attiecīgi Kariņš retoriski vaicāja, "kāds vakcinācijai sakars ar drošību". Atbildot uz šo jautājumu, premjers norādīja, ka saikne ir vistiešākā, jo šādi temati sašķeļ sabiedrību, tādējādi to novājinot. Kariņš arī atgādināja, ka liela daļa no dezinformācijas, kas saistīta ar vakcinācijām, nāk tieši no Krievijas.

Komentējot globālo situāciju, premjers pauda bažas par notiekošo Sīrijā, skaidrojot, ka Turcijas iebrukums var nozīmēt bēgļu pieplūdumu Eiropā. 

Kariņš arī koncentrējās uz draudiem, ar ko saskaras finanšu sektors, norādot, ka naudas atmazgāšana caur bankām rada divējādus draudus - "netīrā" nauda var tikt izmantota nelikumīgu darbību īstenošanai, kā arī brīdī, kad naudas atmazgāšana tiek atklāta, destabilizējas banku sektors. 

Savas uzrunas noslēgumā premjers aicināja iedzīvotājus būt gataviem dažādām krīzes situācijām, lai ārkārtas situācijās neizceltos panika. 

"Pasaule mainās, bet mums kā sabiedrībai ir jābūt šīm pārmaiņām vienu soli priekšā. Mēs nevaram prognozēt, kas notiks, bet mums ir jāgatavojas visam," runu noslēdza Kariņš. 

Jau vēstīts, ka konferences mērķis ir veidot labvēlīgu vidi viedokļu apmaiņai un diskusijām. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Aizsardzības ministriju.

"Rīgas konferencē 2019" diskusijas koncentrēsies uz dažādiem drošības jautājumiem, kas ietekmē mūsdienu starptautisko attiecību sfēru. Tēmas aptvers dažādas aktualitātes, kā, piemēram NATO darbības turpinājums, sasniedzot 70.gadadienu, pārmaiņas Eiropas politiskajā elitē, kā digitālais laikmets pārveido politisko varu, Rietumu attiecības ar Krieviju, un kā jaunās lielvaras veido ietekmes reģionus.

Divās dienā "Rīgas konferencē 2019" notiks 11 dažādu formātu diskusiju sesijas, uz kurām ielūgti dažādu valstu ministri, vēstnieki un politikas eksperti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu