Turcijas militārajā operācijā Sīrijas ziemeļaustrumos krituši četri karavīri (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Turcijas militārajā operācijā Sīrijas ziemeļaustrumos piektdien krituši četri Turcijas karavīri un vairāki ievainoti, liecina amatpersonu un mediju ziņotais.

Divi karavīri nogalināti un trīs ievainoti tiešā cīņā ar kurdu grupējuma "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) kaujiniekiem Sīrijas ziemeļos, apstiprināja Turcijas Aizsardzības ministrija.

Vēl divi karavīri zaudējuši dzīvību, šāviņam trāpot militārajai bāzei Aazāzā, kas atrodas tālāk uz ziemeļiem no pašreizējās ofensīvas zonas, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Turcijas ofensīvas mērķis Sīrijā ir padzīt kurdu kaujiniekus no robežas un nodibināt pierobežā "drošības zonu", kurp repatriēt sīriešu bēgļus.

Neraugoties uz to, ka kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bijusi izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un to, ka Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi, Ankara YPG dēvē par Turcijā ārpus likuma izsludinātā bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) atzaru un uzskata YPG par teroristu organizāciju.

Līdz šim asākās sadursmes notikušas ap Sīrijas pierobežas pilsētām  Rāselainu un Tell el Abjadu, kuras kontrolē YPG.

Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka kopš Turcijas ofensīvas sākuma kritis 41 kaujinieks no YPG vadītajiem Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem.

Atbildot uz Turcijas ofensīvu, Kurdu spēki ir apšaudījuši Turcijas pierobežas pilsētas, ceturtdien un piektdien nogalinot deviņus civiliedzīvotājus un ievainojot vēl vairākus desmitus, liecina Turcijas amatpersonu un mediju ziņotais.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu