Leonīds Gozmans: Putina režīms balstās uz ilūzijām (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Leonīds Gozmans
Leonīds Gozmans Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pašlaik Krievijā valdošā vara var pastāvēt tikai tik ilgi, kamēr cilvēku galvās eksistē iluzorā pasaule, ko tā ir uzbūvējusi. Pats briesmīgākais ir fakts, ka tie, kuriem melo, grib dzirdēt šos melus un nespēj bez tiem dzīvot, tā intervijā telekompānijai RTVi sacījis Krievijas politiķis un „Labējo spēku apvienības” prezidents Leonīds Gozmans.

Viņš norāda, ka Kremļa propagandas uzbūvētajā ilūziju pasaulē Krievija atrodas ienaidnieku ielenkumā un visi to ienīst, jo šīs valsts iedzīvotāji ir labestības pārpildīti pareizticīgās reliģijas un kultūras vērtību sargātāji. Ar realitāti tam, protams, nav nekāda sakara.

Šī situācija, pēc Gozmana teiktā, ļoti atgādina no narkotikām atkarīga cilvēka fizioloģisko stāvokli. Politiķis retoriski jautā: Kādēļ Putina režīms ir tik stabils, vai, pareizāk sakot, tāds bija? Šo stabilitāti tas ir iemantojis, iepotējot savai tautai augstu pašapziņu, taču pats objekts, ar ko lepoties, būtībā ir ilūzija, vai [slavas pilnā] pagātne, kas, starp citu, arī ir izdomāta. 

Gozmans atgādina, ka narkomāns ir cilvēks, kurš nespēj dzīvot reālajā pasaulē. Viņam tajā ir slikti, viņš jūtas nemīlēts un vientuļš, taču tiklīdz narkomāns ir saņēmis savu ikdienišķo devu, vai ieelpojis kādu draņķi, pasaule ap viņu atkal kļūst skaista. Tā arī varētu dzīvot, ja vien priekšā nebūt drīza un mokoša nāve. Un izeja no šīs situācijas ir ļoti sarežģīta, jo cilvēki negrib zināt patiesību. Jūs viņiem sakāt kādus acīmredzamus faktus, taču viņi atbild, ka tu strādā amerikāņu labā vai tamlīdzīgi.

Leonīds Gozmans norāda, ka narkomāns daudzos gadījumos ir gatavs aizstāvēt savu dīleri, kas viņu nodrošina ar apreibinošajām vielām, tādēļ šie meli pastāv tādā kā simbiozē – ir tie, kuri melo un tie, kuri grib dzirdēt šos melus. Tādēļ izeja no šīs situācijas būs ārkārtīgi grūta un sarežģīta.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu