"Lai uzvar resnākais!" ASV nacionālais parks svin lāču gatavošanos ziemas miegam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lācis. Ilustratīvs attēls.
Lācis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV Katmai Nacionālajā parkā katru gadu rudenī norisinās resnākā lāča sacensības. Nacionālā parka darbinieki nākuši klajā ar ideju svinēt lāču sasniegumus svara pieaugumā, gatavojoties ziemas miegam, vēsta medijs "Bored Panda".

Cilvēkiem vienmēr paticis sajūsmināties par lieliem, mīkstiem un pūkainiem dzīvniekiem. Nav svarīgi, vai tas ir kaķis vai suns, vai kāds meža zvērs, kas mīt savvaļā. Aļaskā Katmai Nacionālā parka darbinieki parka "Facebook" profilā ierosinājuši konkursu, kurā "sacenšas" resnākie lāči. Tuvojoties ziemas guļai, brūnie lāči cenšas uzkrāt barības rezerves un tiem pieaug svars. Tas ir dabisks dzīvnieka gatavošanās process ziemai, bet parka darbinieki nolēmuši ne tikai uzslavēt lāčus par sasniegtajiem rezultātiem, bet arī vienlaicīgi izglītot sabiedrību par šo dzīvnieka dzīves posmu. 

Katmai Nacionālais parks vietnē "Facebook" publicē fotogrāfijas ar parka lāčiem. Attēliem klāt tiek pievienota informācija par to, cik lācis svēris pirms tam un kāds ir viņa jaunākais svars. Kā arī infografikas, kurās iespējams sekot "resnāko lāču sacensībai". Parka darbinieki aicina lapas sekotājus un citus interesentus balsot un izvēlēties uzvarētāju. Ļaudis aktīvi raksta komentārus pie savu favorītu fotogrāfijām. Starp ziņām lasāmas arī tādas uzslavas, kā "Viņa ir skaista! Viņa ir brīnišķīga!" un "Lai dzīvo korpulences karaliene Hollija!", kas bija veltīts lācenei Holijai, oktobra konkursa uzvarētājai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu