Strēlnieks kaldina pārliecinošu CSKA uzvaru pār Valeiko

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: vtb-league.com

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva astoņus punktus Vienotās līgas mačā, palīdzēdams Maskavas CSKA komandai izcīnīt uzvaru.

(Papildināts viss teksts.)

Eirolīgas čempioni savā laukumā ar rezultātu 114:81 (26:30, 32:22, 32:16, 24:13) pārspēja Minskas "Cmoki" vienību, kuras treneru kolektīvā strādā Edmunds Valeiko.

Maskaviešiem uzvara nenāca nemaz tika viegli, jo pirmajā puslaikā viņi pamanījās nonākt iedzinējos ar desmit punktiem. Tiesa, otrajā daļā CSKA apliecināja favorītes statusu un svinēja uzvaru.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 16 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

CSKA rindās ar 22 punktiem izcēlās Maiks Džeimss, bet pretiniekiem 18 punktus iemeta Dominess Bārnets.

Maskavas klubs ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem vien ceturto vietu turnīra tabulā.

Tikmēr Mareks Mejeris guva četrus punktus mačā, kurā viņa pārstāvētā Permas "Parma" komanda mājās ar 88:90 (22:24, 21:29, 22:19, 23:18) sīvā cīņā piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej" basketbolistiem.

Mejeris nospēlēja 24 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un abus soda metienus, bet netrāpot vienu "trīnīti".

Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja trīs metienus, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja sešas piezīmes un iekrāja 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Spēles produktīvākais spēlētājs bija Mejera komandas biedrs Ārnets Moultrijs, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Permas basketbolisti ar trīs zaudējumiem trīs spēlēs ieņem pēdējo vietu kopvērtējuma tabulā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu