Ušakovs: domniekiem, kas pašu pirmsvēlēšanu solījumus sauc par populismu, jāatkāpjas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs
Bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Foto: Zane Bitere/LETA

Domniekiem, kuri pašu pirms vēlēšanām dotos solījumus sauc par populismu, pareizāk būtu nolikt Rīgas domes deputāta mandātu, ierakstā sociālajā medijā "Instagram" norādījis bijušais Rīgas mērs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S).

Ušakovs norādīja, ka pēdējā laikā Rīgas domē ne reizi vien skanējuši izteikumi, ka bezmaksas pusdienas bērniem bērnudārzos un skolās, īpaši vecākajās klasēs, esot populisms.

"Gribu atgādināt, ka visi deputāti, kuri 2017.gadā tika ievēlēti no kopējā partiju "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) saraksta, pirms vēlēšanām apsolīja ieviest Rīgā bezmaksas pusdienas bērnudārzos un skolu vecākajās klasēs. Ja kāds uzskata, ka pirms vēlēšanām doto solījumu izpilde ir populisms un solīto var nepildīt, tad, droši vien, godīgi būtu nolikt mandātu, nevis turpināt deputāta darbu," uzsvēra politiķis.

Viņš skaidroja, ka šajā situācijā "Saskaņas" valde ir pieņēmusi lēmumu par to, ka jebkuri mēģinājumi novirzīties no solījumu izpildes, īpaši sociālajā jomā, partijai ir absolūti nepieņemami. "Un tā mums ir sarkanā līnija, kuru mēs nevarēsim pārkāpt nekādos apstākļos," piekodināja Ušakovs.

Kā ziņots, "Saskaņa" ir nemierā ar sava partnera darbu un apsver domu saraut attiecības ar GKR, jo partijas valdē tika pieņemts rīkojums - divu nedēļu laikā izvērtēt "Saskaņas" atrašanās Rīgas domes koalīcijā lietderību, šodien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Šāds lēmums tika pieņemts piektdien valdes sēdē un "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs skaidro, ka GKR un Oļega Burova vadībā Rīgas dome sākusi atkāpties no vēlēšanu programmā, ar kuru abas partijas startēja vienā sarakstā, vēlētājiem dotajiem solījumiem. Tādēļ, uzskatot, ka šādi partija atvirzās vēl tālāk no saviem velētājiem, "Saskaņai" jāizvērtē šī sadarbība un, iespējams, jāizstājas no koalīcijas.

No Urbanoviča teiktā izriet, ka "Saskaņas" redzējumā GKR pārlieku attālinājusies no vēlēšanu programmas pīlāra - solījuma "palīdzēt tiem, kam palīdzība vajadzīga visvairāk - pensionāriem un ģimenēm ar bērniem".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu