Austrālijā gailis pārknābj kādas seniores kājas vēnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gailis un vistas kūtī.
Gailis un vistas kūtī. Foto: Zane Bitere/LETA

Olu savākšana no vistu kūts kādai sievietei Austrālijā beigusies bēdīgi - viņa noasiņojusi pēc tam, kad gailis saknābis viņai kāju.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā "Forensic Science, Medicine, and Pathology", rakstīts, ka gailis 76 gadus vecajai sievietei uzbrucis, kad tā vākusi olas no savas vistu kūts Austrālijas provincē.

Putns pārknāba sievietes kreiso kāju, izraisot spēcīgu asiņošanu, kuras laikā sieviete saļima un nomira. Sieviete slimoja ar paaugstinātu asinsspiedienu, hiperlipidēmiju, kad asinīs ir palielināts lipīdu daudzums, diabētu un vēnu varikozi.

Autopsijā eksperti koncentrējās uz kreisās kājas apakšdaļu, kas bija klāta ar sarecējušām asinīm. Viņi atklāja divus sīkus, bet dziļus ievainojumus, no kuriem viens bija virs varikozās vēnas. Sievietes nāves cēlonis bija noasiņošana.

"Šis gadījums demonstrē to, ka pat relatīvi mazi mājdzīvnieki var radīt letālus ievainojumus cilvēkiem, kuri sirgst ar kādām asinsvadu problēmām," rakstīts pētījumā.

Austrālijas medijam "ABC" pētījuma autors Rodžers Baiards teica, ka šis incidents atgādina mums to, cik ievainojama un trausla ir to sirmgalvju dzīvība, kuri cieš no, piemēram, varikozām vēnām.

"Es esmu pieredzējis neskaitāmus gadījumus, kad cilvēks ir guvis nopietnus ievainojumus, nejauši ieskrienot kādā mēbelē savās mājās. Vecāki cilvēki arī nav tik veikli, lai izvairītos no dzīvnieku uzbrukumiem, turklāt arī viņu līdzsvara izjūta vairs nav tik laba. Iespējams, ja sieviete būtu uz ievainojuma uzlikusi pirkstu un saukusi pēc palīdzības, viņa būtu izdzīvojusi," stāstīja Baiards.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu