Rudens kamermūzikas festivālā viesosies franču stīgu kvartets "Modigliani"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Modigliani"
"Modigliani" Foto: publicitātes

Rudens kamermūzikas festivālā 19. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē viesosies pasaulslavenais stīgu kvartets “Modigliani” no Francijas. Koncertā būs iespēja dzirdēt romantiskā dziesminieka Franča Šūberta vēlīno stīgu kvartetu “Nāve un meitene”, Jozefa Haidna amizanto “Kvintu” kvartetu, bet no 20. gadsimta kamermūzikas klāsta ansamblis izraudzījies ugunīgā ungāra Bēlas Bartoka Trešo kvartetu.

Stīgu kvartets “Modigliani” ir regulārs Eiropas nozīmīgāko kamermūzikas festivālu un koncertzāļu viesis, pirmais no stīgu kvartetiem, kam ticis gods ieskandināt Elbas filharmoniju Hamburgā.

Savu piecpadsmito sezonu viņi svinēs gan Vigmora zālē Londonā un Luvras muzejā Parīzē, gan arī Ķelnes filharmonijā un Pjēra Bulēza zālē Berlīnē, līdzās Ņujorkai, Tokijai, Briselei un Minhenei, iekļaujot arī Baltijas piekrasti – Jūrmalu.

“Tas ir liels prieks dzirdēt ar kādu spalvas vieglumu, līksmību, jauneklīgu enerģiju kvartets atskaņo mūziku. Pārsteidzošs ir četru balsu līdzsvars, skaņas smalkums un pastāvīga vērība dinamikai, harmonijai un ritma precizitātei. Viss šķiet dabisks, neatkarīgs un ļoti vijīgs,”

raksta Suddeuche Zeitung.

“Modigliani” stīgu kvarteta mītnes vieta ir Parīze. Savulaik četru Parīzes konservatorijas studentu mīlestība un apbrīna pret itāliskā francūža Amedeo Modigliani meistarīgo veikumu bijusi tik nozīmīga, ka ansamblis nes izcilā gleznotāja vārdu.

Ansambļa dalībnieki: Amorī Koeto (I vijole), Loīks Rio (II vijole), Lorāns Marfēns (alts), Fransuā Kifērs (čells).

Rudens kamermūzikas festivāls

VSIA “Latvijas Koncerti” aicina baudīt izcilu kamermūziku Rudens kamermūzikas festivāla koncertos, kas notiks no 9. līdz 20. oktobrim Rīgā, Talsos, Daugavpilī, Madonā un Jūrmalā. Klausītājus gaida tikšanās ar izcilo ansambli “Raro”, ar spožiem solistiem - franču čellistu Žanu Gijēnu Keirasu un britu vijolnieku Tomasu Gūldu, kā arī ar jauno talantīgo latviešu pianistu Daumantu Liepiņu un kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Festivāla patrons – komponists Pēteris Vasks.

Rudens kamermūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds un Jūrmalas pilsētas dome. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu