Trīs apkures katlu iegādei un siltumtrases izbūvei Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centrā piešķir 188 689 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valdība atbalstīja 188 689 eiro piešķiršanu, lai Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centrs varētu iegādāties trīs apkures katlus un izbūvēt siltumtrasi, lasāms rīkojuma projekta "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" anotācijā. 

Kā skaidroja Tieslietu ministrijā, Latvijas un Svētā Krēsla līgumā Latvijai ir noteikts pienākums piedalīties Aglonas Svētvietas uzturēšanas izmaksu segšanā saistībā ar valsts nozīmes pasākumiem, ņemot vērā Aglonas Svētvietas starptautisko statusu kā lūgšanu, svētceļojumu un dažādu pastorālu pasākumu vietu, kā arī ievērojot spēkā esošos likumus.

Līdz ar to valsts pienākumos ietilpst iespēju robežās nodrošināt Aglonas Svētvietā esošo objektu uzturēšanas un iekārtošanas izmaksu segšanu.

Attiecīgi Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkās tiek veikta renovācija, kuras īstenošanas turpināšanai ir nepieciešams nodrošināt ēkas ar siltumenerģiju, kā rezultātā nepieciešama trīs apkures katlu iegāde un siltumtrases izbūve no katlu mājas līdz ēkām. Projekta plānotās izmaksas ir 188 689 eiro.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā nākamgad norisināsies no 12.augusta līdz 15.augustam. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu