Basketbolists J.Bērziņš: Piekritu algas samazinājumam, lai spēlētu pie trenera Visocka-Rubeņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš (ar bumbu).
Jānis Bērziņš (ar bumbu). Foto: https://www.facebook.com/bcventspils/

Basketbola kluba "Ventspils" uzbrucējs Jānis Bērziņš pirms šīs sezonas piekrita algas samazinājumam, lai varētu palikt Kurzemes klubā un spēlēt galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā, sportists pastāstīja sarunā ar TVNET.

26 gadus vecais Bērziņš "Ventspils" klubā aizvada otro sezonu. Iepriekšējā viņam bija atgriešanās profesionālājā basketbolā pēc jau trešās ceļgala krustenisko saišu operācijas. 

Latvijas basketbola lielklubi "Ventspils" un "VEF Rīga" jau pirms sezonas publiski paziņoja, ka budžeti šajā sezonā abiem krietni saruks. Līdzīgā situācijā šobrīd ir arī pārējās spēcīgākajās pašmāju komandās.

"Protams, gribējām iekļūt FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā, bet liela daļa komandas ir jauna. No pagājušās sezonas esam palikuši tikai trīs. Pats šosezon ļoti gribēju spēlēt Artūra Visocka-Rubeņa vadībā, tāpēc piekāpos algas jautājumā. Apzinājos, ka šī ir iespēja sevi pierādīt. Finasiālais aspekts nebija svarīgs. Galvenais bija spēlēt daudz," sacīja Bērziņš.

Viņš arī pastāstīja, ka treneris Visockis-Rubenis viņu daudz vairāk iedvesmo nekā iepriekšējie galvenie treneri, kuru vadībā valmierietis spēlējis. Visockis-Rubenis daudz pirms spēlēm izmantojot iedvesmojšus citātus, individuāli runā ar basketbolistiem, mudina uz komunikāciju.

"Pārāk neizskatīju citu komandu piedāvājumus. Pagājusī man bija atgriešanās sezona pēc trešās operācijas un ilgas rehabilitācijas. Nebija piedāvājumu no visaugstākā līmeņa klubiem, kādos kāduden gribētu spēlēt. Ar "Ventspili" bija garantētais līgums," atklāja talantīgais basketbolists.

Bērziņš uzskata, ka līmenis Latvijas-Igaunijas čempionātā ir izlīdzinājies, tāpēc skatītāji var sagaidīt daudz aizraujošu spēļu, kuros uzvarētāju paredzēt būs grūti.

Bērziņš ir viens no talantīgās 1993.gadā dzimušo basketbolistu paaudzes, kas 2013.gadā Tallinā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā. Šajā komandā toreiz spēlēja arī Kaspars Vecvagars un Ojārs Siliņš, bet to trenēja Artūrs Štālbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu