Aculieciniece ziņo par vardarbīgu māti pārtikas veikalā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

12.oktobrī pulksten 14.48 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu divu bērnu māti, kura pārtikas veikalā vienu no bērniem sākusi pamatīgi purināt. Drīz pēc tam viņa arī iesitusi bērnam pļauku, pēc kā puisēns sācis vēl skaļāk raudāt. Uz izsaucējas norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, sastapta izsaucēja - Valsts policijas darbiniece -, kura, ārpus sava darba laika, ievērojusi agresīvi noskaņoto māti un nolēmusi par redzēto informēt policiju. Pēc vardarbīgās rīcības sieviete ar bērniem devusies uz netālu esošo sabiedriskā transporta pieturu.

Pēc mirkļa meklētā sieviete ar abiem bērniem atrasta.

Likumsargi pie viņas pienāca un informēja par ierašanās iemeslu. Bērnu māte apstiprināja aculiecinieces sniegto informāciju. Sieviete savu rīcību attaisnoja, jo bērns esot viņu izvedis no pacietības. Izjautājot, vai audzināšanā izmanto miesas sodus, viņa atbildēja noraidoši.

Bērnu māte sarunas laikā bija adekvāta. Nekas neliecināja, ka viņa būtu alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat bija redzams, ka bērni ir apģērbti atbilstoši laikapstākļiem un iepirkuma maisos ir gan pārtika, gan rotaļlietas atvasēm.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par fizisku vardarbību pret bērnu.

Lietas materiāli pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu