Cik sezonā "uz rokas" saņems NBA latviešu spēlētāji? (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no kreisās), Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs
Kristaps Porziņģis (no kreisās), Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Gaidāmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā spēlēs trīs latvieši - liepājnieks Kristaps Porziņģis, rūjienietis Dāvis Bertāns un cēsnieks Rodions Kurucs. Pagājušajā vasarā Porziņģis tika pie iespaidīgākā līguma Baltijas sporta vēsturē, Bertāns nomanīja komandu, bet Kurucs pasaules spēcīgākajā līgā būs otrgadnieks un ar mazliet lielākiem ienākumiem, nekā debijas sezonā. 

24 gadus vecais Kristaps Porziņģis ar Dalasas "Mavericks" parakstīja maksimālo piecu gadu līgumu par 158 253 000 ASV dolāru (139 miljoni eiro) pirms nodokļu nomaksas. 

Nākamajā sezonā pirms nodokļu nomaksas Latvijas basketbola zvaigzne saņems 27 285 000 ASV dolāru. Balstoties uz 2019. gada Teksasas štata nodokļu politiku, nākamsezon viņš "uz rokas" nopelnīs teju 16,6 miljonus ASV dolāru (14,7 miljoni eiro).

Nodokļos Porziņģim jānomaksā +/- 38,7% no kopējās summas. 

Cik patiesībā "uz rokas" saņems Porziņģis?

Dāvis Bertāns vasarā no Sanantonio "Spurs" (arī Teksasa) tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards". Viņa alga nākamsezon ir 7 miljoni ASV dolāru (6,4 miljoni eiro) pirms nodokļu nomaksas. Savukārt pēc viņš saņems 3,65 miljonus ASV dolāru (3,3 miljoni eiro). Ja būtu palicis Sanantonio, saņemtu 4,3 miljonus ASV dolāru (3,9 miljoni eiro). 

Nodokļos Bertānam jānomaksā +/- 47,3% no kopējās summas. 

Pēc nākamās sezonas Bertānam noslēdzas līgumsaistības ar "Wizards", viņam kļūstot par neierobežoti brīvo aģentu. Tas nozīmē, ka piedāvājuma gadījumā varēs pievienoties jebkurai līgas komandai. 

Rodions Kurucs otro gadu pēc kārtas spēlēs Bruklinas "Nets" sastāvā. 2019./2020. gada sezonā viņam paredzēts atalgojums 1,7 miljonu ASV dolāru (1,54 miljoni eiro) apmērā pirms nodokļu nomaksas. Sekojot Ņujorkas štata nodokļu sistēmai, viņš "uz rokas" saņems teju 950 000 ASV dolāru (863 000 eiro). 

Nodokļos Kurucam jānomaksā +/- 43,7% no kopējās summas. 

21 gadu vecajam Kurucam ar "Nets" ir spēkā līgums līdz 2021./2022. gada sezonai, kurā kluba vadība var izlemt - turpināt sadarbību vai ne. 

Visu trīs latviešu basketbolistu summas gan nav 100% precīzas, bet tuvu tam. Nav zināms, cik daudz naudas viņi saņems prēmijās, ja tādas ir paredzētas. Tāpat nav informācijas, cik daudz jāmaksā, izmantojot aģenta pakalpojumus.

Jaunā NBA sezona sāksies 22. oktobrī. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu