Aktualizē Dziesmu un deju svētku padomes sastāvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Raimonds Vējonis saka uzrunu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis saka uzrunu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertā "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Otrdien Ministru kabinets apstiprināja izmaiņas Dziesmu un deju svētku padomes sastāvā, informē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Izmaiņas saistītas ar amatpersonu maiņu Valsts prezidenta kancelejā, Kultūras ministrijā un Rīgas domē. Turpmāk padomē darbosies kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), Valsts prezidenta kanceleja kā savu pārstāvi izvirzījusi Lailu Jurcēnu, bet Rīgas pašvaldību pārstāvēs pilsētas mērs Oļegs Burovs (GKR).

Saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likumu, Padomē darbojas valsts izpildvaras institūciju pārstāvji, visu kultūras nozaru, nevalstiskā sektora un pašvaldību pārstāvji. Padomi patlaban vada Mārtiņš Klišāns.

Stare skaidroja, ka Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes locekļi par darbu padomē nesaņem atalgojumu, un padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs. Nākamo sēdi jaunajā sastāvā plānots sasaukt līdz 2019. gada decembrim.

Tāpat viņa atgādināja, ka Vispārējo Dziesmu un deju svētku procesu un svētku organizēšanu nodrošina LNKC saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likumu. Uz katriem svētkiem tiek apstiprināta padome, kā arī izveidota Mākslinieciskā padome, kuras uzdevums ir rūpēties par svētku māksliniecisko kvalitāti, izskatīt un pieņemt lēmumus radošajos un mākslinieciskajos jautājumos.

Šogad tiek uzsākta gatavošanās 2023. gada svētkiem, kas aizritēs Dziesmu svētku 150. gadskārtas zīmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu