Dizaina kļūda, kas samazinās mājokļa pārdošanas cenu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kad ir pienācis laiks pārdot savu mīļi loloto nekustamo īpašumu, daudziem galvenā doma ir peļņa - kā varam nopelnīt vairāk un kā izdevīgāk pārdot mājokli? Taču pastāv neskaitāmas detaļas un iemesli, kādēļ mājoklim augstu cenu piešķirt nevar. Pie vainas var būt tehniskais stāvoklis vai pat sīkas dizaina kļūdas, kas vienkārši atbaida potenciālos pircējus, vēsta portāls "Forbes".

Viens no dizaina faktoriem, kas var krietni samazināt mājokļa cenu ir paklāja grīdas segums, atklāj "Forbes" nekustamā īpašuma eksperte Elisona Čiaramonta. "Pat ja paklājs izskatās labā stāvoklī, kad telpa ir iekārtota ar mēbelēm, tad līdz ko tās tiek novāktas, paveras drausmīgs skats," skaidro eksperte. Nekustamā īpašuma eksperte atklāj, ka mūsdienās jaunie pircēji īpašu uzmanību pievērš tieši grīdas segumam - ja virtuves iekārtu ir iespējams nomainīt saprātīgu izmaksu robežās, sienas - nošpaktelēt un nokrāsot, bet grīdas nomaiņa ir krietni sarežģītāka un ievērojami dārgāka.  

Paklāja segums ir krietni novecojis un, pēc šā brīža interjera dizaina standartiem, bezgaumīgs grīdas segums, kuru ir grūti kopt un integrēt noteiktā interjera stilā. Eksperte lēš, ka arvien vairāk jauno pircēju lūko pēc tāda mājokļa, kura uzlabošanā būs jāiegulda pēc iespējas mazāk līdzekļu. Tas tiešā veidā attiecas arī uz grīdas segumu - jo labāks būs segums, jo lielāka nekustamā īpašuma vērtība. "Šobrīd ir pieejama tik plaša parketa izvēle, turklāt daži parketa segumi nav atšķirami no autentiskas koka grīdas. Šī iemesla dēļ paklājs ir zaudējis savu spozmi," skaidro portāls. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu