Kampars uzsver, ka esot ierobežojis atļauju izsniegšanu daļai no OIK stacijām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Politiķis Artis Kampars (V) savulaik ekonomikas ministra amatā esot sācis ieviest moratoriju jeb atļauju izsniegšanas ierobežošanu daļai no elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmā esošajām stacijām, - OIK sistēmas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē apgalvoja politiķis.

Kampars stāstīja, ka vēlāk darbu šajā jomā, paplašinot moratoriju jeb atļauju izsniegšanas ierobežošanu, turpinājis arī šodien komisijas sēdē iztaujātais politiķis Daniels Pavļuts (AP), kurš vēlāk ieņēmis ekonomikas ministra amatu.

Kampars apgalvoja, ka ministra postenī viņam esot izteikti draudi dzīvībai, jo viens uzņēmējs viņam esot teicis: "Ja tā turpināsi, nebūs labi!"

Kampars skaidroja, ka uzņēmies pats parakstīt atļauju izsniegšanu, uzklausot Ekonomikas ministrijas (EM) tā laika valsts sekretāra Anrija Matīsa rakstisko ieteikumu. Tas bijis nepieciešams, kad EM iekšienē pieņemtie lēmumi šķituši aizdomīgi, skaidroja eksministrs.

Komentējot Kampara atbildes saistībā ar viņa izšķiršanos pašam parakstīt OIK staciju atļauju izsniegšanu, parlamentārietis Viktors Valainis (ZZS) norādīja, ka redzams, ka notiek "futbolēšanās" ar atbildību - Kamparam norādot uz EM bijušās vadības atbildību, bet Matīss iepriekš komisijas sēdē izteicies tieši par bijušā ministra atbildīgo lomu.

Deputāts Mārtiņš Šteins (AP) norādīja uz Kampara parakstīto rīkojumā par atļauju izsniegšanas pārņemšanu un vērsa uzmanību, ka politiķa izteikumos ir vērojamas pretrunas ar iepriekšējās komisijas sēdēs dzirdēto.

Pēc deputāta Sanda Riekstiņa (JKP) jautājumiem Kampars norādīja uz vairākiem patiesā labuma guvējiem OIK sistēmā, vārdā nosaucot gan "Šķēles ģimeni", gan citas. Savukārt komisijas vadītāja Ieva Krapāne (KPV LV) nosauca vismaz divus OIK sistēmā iesaistītus uzņēmējus, kas esot vairāk nekā 10 000 eiro ziedojuši Kampara pārstāvētajai "Vienotībai".

Kā ziņots, OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt afēras vainīgos, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu nākotnē šādu sistēmu veidošanos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu