"Olainfarm" jaunajā ražošanas korpusā investēti 3,6 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Zāļu ražotājs "Olainfarm" trešdien atklāja jaunu ražošanas korpusa ēku, kuras būvniecībā un iekārtu iegādē ieguldīti aptuveni 3,6 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kompānijā atzīmēja, ka "Olainfarm" nodrošina Eiropas Savienības (ES) gatavo zāļu formu verifikācijas prasības un tagad, līdz ar jauno korpusa atklāšanu, kā viena no pirmajām Latvijā būs gatava arī Krievijas jaunajām prasībām.

Jaunajā ražošanas korpusa ēkā atrodas pakošanas iecirknis, kur uzstādītas jaunas iekārtas medikamentu fasēšanai un verifikācijas prasību ievērošanai, kā arī aprīkojums jaunu produktu ieviešanai ražošanā un pētniecībai. Ēkā izveidota arī jauna produkcijas pakošanas telpa, kā arī gatavās produkcijas karantīnas uzglabāšanas noliktava un produkcijas izsniegšanas zona. Būvniecībā "Olainfarm" ieguldījis apmēram 1,6 miljonus eiro, savukārt iekārtu iegādē gandrīz divus miljonus eiro, tostarp no Eiropas fondu līdzekļiem.

"Pateicoties "Olainfarm" investīcijām, mums izdevies radīt iespēju mūsu ekspertiem strādāt labiekārtotās telpās ar jaunākās paaudzes ražošanas tehnoloģijām. "Olainfarm" tādējādi varēs vēl vairāk kāpināt ražošanas jaudu. Uzņēmums būs laicīgi gatavs Krievijas zāļu verifikācijas prasību ievērošanai un to izpilde palīdzēs mums saglabāt konkurētspēju Krievijas un NVS noieta tirgū arī turpmāk," sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Savukārt Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis atzīmēja, ka "Olainfarm" spējis mainīties un pat attīstīties, neraugoties uz straujajām izmaiņām tirgū un stingrajiem zāļu ražošanas uzraudzības un drošības kontroles pasākumiem, kādi bija jāievieš Latvijai, iestājoties ES. "Tagad "Olainfarm" ir līdzvērtīgs partneris starp citiem zāļu ražotājiem ES un citās pasaules valstīs. Tirgus iespēju paplašināšana NVS valstīs, tostarp Krievijā nākotnē var dot būtisku pienesumu ne tikai pašai kompānijai, bet mūsu valstij kopumā, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomikai tik nozīmīgo farmācijas rūpniecību," viņš sacīja.

2019.gadā stājās spēkā ES direktīva par zāļu viltojumu ierobežošanu. Tā paredz veikt visu recepšu zāļu drošuma pārbaudes, tā saukto verifikāciju. Tas nozīmē, ka uz zāļu iepakojumiem ir speciāli kodi, kuri pirms zāļu izsniegšanas aptiekā ir jāpārbauda. Savukārt no 2020.gada speciālas zāļu serializācijas un izsekojamības noteikumus ievieš arī Krievija, kas ražotājam nozīmē investīcijas un ražošanas līniju sagatavošanu.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu