Par nelikumīgu televīzijas programmu izplatīšanu NEPLP ierobežo mājaslapu "peers.tv" un "edem.tv" darbību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu ierobežot interneta mājaslapas "www.peers.tv" un "www.edem.tv", liedzot to domēna vārdu izmantošanu uz laiku līdz 15.janvārim, informēja padomē.

NEPLP ir sākusi apjomīgu interneta mājaslapu monitoringu ar mērķi ierobežot nelegālā televīzijas satura pieejamību Latvijā. 

Lēmums par abu mājaslapu ierobežošanu pieņemts, izskatot administratīvās lietas par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto normu attiecībā uz programmu retranslācijas noteikumiem pārkāpšanu abās interneta vietnēs, nelikumīgi izplatot televīzijas programmas bez padomes izsniegtas retranslācijas atļaujas.

Par pieņemto lēmumu ir paziņots Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reģistrētajiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem, un abi domēna vārdi iekļauti NEPLP mājaslapā izvietotajā sarakstā, kurā norādīti tie domēna vārdi, kuru izmantošana uz laiku ir tikusi ierobežota.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš uzsvēra, ka nelegālu televīzijas pakalpojumu lietošana ievērojami ietekmē Latvijas informatīvo telpu. Atsevišķu šajās mājaslapās pieejamo programmu saturs var būt un ir Latvijas valstij naidīgs, akcentēja Āboliņš, piebilstot, ka NEPLP turpinās vērsties pret šāda veida nelegālā satura pieejamību Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu