Igaunijā dienošie britu karavīri saņēmuši draudu ziņas (11)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Lielbritānijas karavīri, kas NATO  spēku kaujas grupā dienē Tapas militārajā bāzē Igaunijas ziemeļaustrumos,  saņēmuši draudu ziņojumus, kuri, kā uzskata amatpersonas, sūtīti no Krievijas, vēstīja Igaunijas laikraksts "Postimees", atsaucoties uz Lielbritānijas laikrakstu "The Telegraph". 

Vairāki britu karavīri informējuši savus komandējošos virsniekus par saņemtām īsziņām un sociālo mediju ziņojumiem, kuros izteikti draudi, piemēram, "Mēs tevi vērojam", "Postimees" citēja "The Telegraph" rakstīto. 

"The Telegraph" rīcībā esošā informācija liecina, ka britu karavīri dīvainus ziņojumus "Facebook" un "Twitter" saņem jau kopš 2017.gada. 

Lielbritānijas laikraksts vēstīja, ka amatpersonas uzskata, ka ziņojumi ir daļa no Krievijas īstenotā kiberkara, lai satrauktu un iebiedētu britu karavīrus un citus sabiedrotos. 

Nīderlandes laikraksts "De Telegraaf" augustā vēstīja, ka NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā dienējušo Nīderlandes lidotāju tuviniekus savulaik pa telefonu mēģinājuši iebiedēt anonīmi zvanītāji, kas runājuši angļu valodā ar krievu akcentu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu