Bļugera pārstāvētā "Penguins" aptur "Avalanche" uzvaru sēriju (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē palīdzēja savai vienībai Pitsburgas "Penguins" uzvarēt šosezon vēl nezaudējušo Kolorado "Avalanche".

"Penguins" mājās pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Kolorado "Avalanche", sagādājot tiem pirmo zaudējumu sezonas sešās spēlēs.

Mets Kalverts izvirzīja vadībā viesus, taču ar Sidnija Krosbija, kuram mačā arī rezultatīva piespēle otro vārtu guvumā, un Džeika Guncela metieniem mājinieki atguva vadību. Pagarinājumu nācās spēlēt pēc Neitana Makinona precīza raidījuma. Nokļuvuši mazākumā, "pingvīni" ar Brendona Taneva metienu tomēr izrāva uzvaru minūti un trīs sekundes pirms papildlaika beigām - 3:2.

Bļugers laukumā atradās tieši 19 minūtes, kuru laikā reizi meta pa pretinieku vārtiem, reizi izpildīja spēka paņēmienu, kā arī izcēlās ar efektīgu izvairīšanos no Nazema Kadri izpildītā spēka paņēmiena, Latvijas hokejistam piebremzējot, bet viņa oponentam nespējot apstāties un pārkrītot pāri laukuma apmalei savas komandas rezerves vārtsarga skavās.

Pirmo zaudējumu pamatlaikā šosezon piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 2:5 (2:1, 0:3, 0:1) piekāpās Anaheimas "Ducks".

Pēc Džeka Aikela un Viktora Ūlofsona precīziem metieniem mača 17.minūtē viesi izvirzījās vadībā ar 2:0, taču atlikušajā mača laikā vārtus guva tikai "pīles", Jākobam Silfverberjam sakrājot trīs rezultativitātes punktus (1+2).

Zemgus Girgensons "Sabres" rindās laukumā aizvadīja desmit minūtes un vienu sekundi, šajā laikā divas minūtes un 41 sekundi spēlējot mazākumā un sakrājot lietderības koeficientu -1.

Laukumā Kolumbusas "Blue Jackets" rindās nedevās vārtsargs Elvis Merzļikins, kura komanda savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) apspēlēja Dalasas "Stars". 

Bufalo komanda Austrumu konferencē pēc septiņām spēlēm ar 11 punktiem ieņem otro vietu, bet Pitsburga ar desmit puenktiem - ceturto. Savukārt "Blue Jackets" sešos mačos tikuši pie sešiem punktiem un ierindojas devītajā vietā austrumos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu