Vācijā turpinās turku un kurdu kautiņi (10)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Turpinoties kurdu protestiem pret Turcijas iebrukumu Sīrijas ziemeļaustrumos, Vācijā trešdienas vakarā kurdu un turku kautiņos ievainoti vēl deviņi cilvēki, tostarp pieci policisti.

Policija ziņo, ka pēc kautiņa starp kurdu demonstrantiem un turkiem, kas rīkoja kontrdemonstrāciju, Līdenšeidē valsts rietumos slimnīcā ar durtām brūcēm nogādāts kāds 50 gadus vecs turks.

Vēl astoņi cilvēki guvuši vieglus ievainojumus kurdu un turku kautiņa laikā Botropā, kas arī atrodas Vācijas rietumos.

Policija vēsta, ka aptuveni 50 kurdiem, kas piedalījās varasiestādēm pieteiktā protesta akcijā, uzbrukušas agresīvas turku grupas.

Kautiņa cietuši arī pieci policisti, kas mēģināja nošķirt naidīgi noskaņotās puses.

Aizturēti pieci cilvēki.

Protestējot pret Turcijas militāro operāciju Turcijā, vairākos desmitos Vācijas pilsētu kurdi katru dienu rīko demonstrācijas.

Kā ziņots, pirmdien Hernē Vācijas rietumos kurdu un turku sadursmēs tika ievainoti pieci cilvēki, tostarp viens policists. Kurdi Hernē izdemolēja arī kādu turku kafejnīcu.

No aptuveni trim miljoniem Vācijā dzīvojošajiem Turcijas pilsoņiem vai no Turcijas ieceļojušo personu pēctečiem apmēram miljons ir etniskie kurdi.

Vācu politiķi arvien biežāk brīdina par spriedzi starp abām kopienām, paužot satraukumu par Tuvo Austrumu konfliktu pārcelšanu uz Vācijas teritoriju.

Turku un kurdu attiecības vēl vairāk saasinājušās, Turcijai pagājušajā nedēļā sākot militāro operāciju Sīrijas ziemeļaustrumos pret kurdu kaujiniekiem, kas kontrolē šīs teritorijas.

Vācija nosodījusi Ankaras uzsākto militāro operāciju un apturējusi ieroču eksportu uz Turciju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu