Raimonds Vilde: Neciešu skatīties savas spēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 19. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis vienu no Latvijas visu laiku labākajiem volejbolistiem Raimondu Vildi.

1988. gadā Seulas olimpiskajās spēlēs Vilde izcīnīja sudraba medaļu PSRS izlases sastāvā, finālā atzīstot ASV valstsvienības pārākumu.

"Bija divi favorīti - amerikāņi un mēs. Dažreiz izdevās viņus apspēlēt, bet lielajos turnīros mazliet pietrūka. Kāpēc? Pat to var daudz spriedelēt," atceras Vilde.

Viņš ir arī pasaules vicečempions (1986. gadā), Eiropas čempions (1985. gadā) un 2. vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā (1985. gadā).

1986. gadā Vilde tika atzīts par Latvijas gada populārāko sportistu.

Vilde patlaban ir galvenais treneris volejbola klubā RTU/"Robežsardze", bet iepriekš viņš vairākus gadus bija arī Latvijas izlases stūrmanis.

Dzīves lielākā daļa Vildem ir saistīta ar volejbolu, bet viņa pirmais sporta veids bija biatlons, kā viņš atzīst, ka ļoti vēlējies spēlēt basketbolu.

Kaut arī viņš ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas volejbolistiem, Vildem nepatīkot skatīties video, kā viņš pats savulaik spēlēja.

"Neciešu skatīties savas spēles. Man vienmēr liekās, ka tādas muļķības taisu. It sevišķi tagad, kad esmu treneris - nedod Dievs, ka vēl audzēkņiem rādīs," smejot saka Vilde.

Salīdzinot ar astoņdesmitajiem un deviņdesmitajiem gadiem, Latvijas volejbola līmenis šobrīd ir krietni zemākā līmenī.

"Ir totāls spēlētāju deficīts, talantu trūkst. Talanti ir, bet ļoti maz - nepietiekami," uzskata Vilde.

Baltijas "Credit24" volejbola meistarlīgā šosezon spēlē tikai četras Latvijas komandas - RTU/"Robežsardze", "Biolars"/"Jelgava", "Jēkabpils Lūši" un "Limbaži"/MSĢ, bet pārējie pieci klubi ir no Igaunijas.

"Mums tagad ir četras komandas Baltijas līgā, bet reāli nepietiek spēlētāju. Pietrūkst profesionāla atdeve. Man liekas, ka sporta skolās notiek pulciņi - gribu nāku, negribu nenāku. Grūti pateikt, no kā tas ir atkarīgs," teica Vilde.

TVNET vaicāja, kāpēc Raimonds dēls Ričmonds Vilde izvēlējās nodarboties ar basketbolu, nevis volejbolu. Viņš ir bijis Latvijas izlases kandidāts, spēlējis "VEF Rīga", kā arī pārstāvējis klubus Francijā un Japānā. Šogad februārī 28 gadu vecumā viņš lika punktu basketbolista karjerai.

"Pirmkārt, es viņam ļāvu pašam izvēlēties. Tomēr gribēju, lai viņam ir kaut kas savs. Negribēju, lai vienmēr atskatītos un salīdzinātu ar tēvu," teica Vilde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu