Barišņikovs ieradies Rīgā. Sākušies "Baltā helikoptera" mēģinājumi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @alvishermanis_official

Jaunā Rīgas teātra (JRT) režisors Alvis Hermanis savā "Instagram" vietnē publicējis divas fotogrāfijas ar pasaulslaveno baletdejotāju Mihailu Barišņikovu. "Un sākam mēğinājumus Rīgā. Baltais helikopters," viņš raksta pie attēliem. 

Fotogrāfijās slavenais baletdejotājs redzams pāvesta Benedikta XVI drānās. Atgādinām, ka topošās izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers bija pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu amatu dzīves laikā.

Hermanis iepriekš atklāja, ka izrādes režija tapa divu gadu laikā, apkopojot pāvesta sniegtās intervijas, kā arī tiekoties un intervējot cilvēkus, kuriem bijusi saskarsme ar pāvestu. Izrādes pamatā izmantoti pāvesta citāti, rūpīgi domājot par zemtekstiem. 

Racingera lomu atveido Barišņikovs, pāvesta sekretāru atveido Kaspars Znotiņš, bet Māsas Tabianas lomā iejutīsies aktrise Guna Zariņa. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un sākam mēğinājumus Rīgā. Baltais helikopters. The White Helicopter. @jaunaisrigasteatris

A post shared by Alvis Hermanis (@alvishermanis_official) on

Atgādinām, ka izrādes biļetes tika izpirktas četru minūšu laikā.

Iepriekš Hermanis un Barišņikovs sadarbojās izrādē "Brodskis/Barišņikovs".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu