Porziņģim skaistas epizodes un vēl viens "double-double"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ar "double-double" noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirms jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas piektdien izcēlās Kristaps Porziņģis. 

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda Vankūverā ar 102:87 pārliecinoši uzvarēja Losandželosas "Clippers". 

Latvijas basketbola zvaigzne laukumā pavadīja 22 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā guva 18 punktus (1p. 5/6, 2p. 5/6, 3p. 1/3), savāca 13 atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu pretinieku metienu, divreiz kļūdījās, četrreiz pārkāpa noteikumus un spēli pabeidza ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā. 

Porziņģis vairākkārt izcēlās ar skaistām epizodēm. 

Latvijas basketbolists jau pēc pirmā puslaika bija guvis 12 punktus un izcīnījis 12 atlēkušās bumbas, tomēr atbalstītāju atmiņā spožāka bija epizode no pirmās ceturtdaļas beigām. Porziņģis pie sava groza trīs reizes patraucēja pretiniekam gūt punktus, bet īsi pēc tam otrā laukuma pusē realizēja sarežģītu divpunktu metienu, papildus nopelnot iespēju izpildīt soda metienu.

Porziņģis otrajā ceturtdaļā nodemonstrēja tās prasmes, ar kurām viņš līgā ieguvu lielāku atpazīstamību. Porziņģis pēc komandas biedra metiena bija pirmais pie atlēkušās bumbas un ar lielu vēzienu trieca to grozā no augšas.

18 punktus uzvarētājiem iemeta arī Džastins Džeksons, pa 15 punktiem Lukam Dončičam un Timam Hārdevejam junioram. 

Tikmēr "Clippers" rindās 14 punktus guva Montrezs Harels, bet 13 iemeta līderis Kavai Lenards. Spēlē nepiedalījās Pols Džordžs, kurš varētu izlaist sezonas pirmos 10-11 mačus. 

Piecās pārbaudes spēlēs "Mavericks" izcīnīja divas uzvaras. 

Jauno sezonu Rika Kārlaila vadītā Dalasas vienība sāks 24. oktobrī savā laukumā pret Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu