"Splendid Palace" festivāla "Riga IFF" laikā īpaša programma bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kapteinis Mortens un zirnekļu karaliene" (režisori Kaspars Jancis, Henrijs Nikolsons, Riho Uhts)
"Kapteinis Mortens un zirnekļu karaliene" (režisori Kaspars Jancis, Henrijs Nikolsons, Riho Uhts) Foto: publicitātes

Kinoteātris Splendid Palace* kā ierasts ir viena no Rīgas Starptautiskā filmu festivāla (Riga International Film Festival/IFF) mājvietām un centrālā norises vieta, kurā demonstrē lielāko daļu festivāla filmu. Nedēļas nogalē – 19. un 20. oktobrī bērni un viņu vecāki ir aicināti apmeklēt filmu programmu "Kids Weekend" jeb "Bērnu nedēļas nogale". 

Savukārt visas nākamās nedēļas laikā – skolēnu brīvlaikā tiks demonstrētas filmas, kas ir interesantas pusaudžu un jauniešu auditorijai. Splendid Palace publikai ir tendence kļūt jaunākai. Vairāku gadu garumā, veidojot precīzi mērķētus skolu jaunatnes lektorijus, uzsākot organizēt sestdienu rītus ar kino bērniem un attīstot Splendid Palace jauniešu kinoakadēmiju, tiek domāts par piemērotu kino piedāvājumu. Aug jauni skatītāji,  kuri veido savu gaumi un pratīs izvēlēties labu kino!

Kino svētki bērniem 

Divas dienas – 19. un 20. oktobrī kinoteātris pārvērtīsies par paradīzi bērniem. Meistarīgi veidotas un "Riga IFF" radošās komandas atlasītas filmas – gan animācijas, gan pilnmetrāžas iepriecinās kino jaunākos skatītājus. Sestdienas un svētdienas rīta pusē plkst. 11.00 pirmsskolas vecuma bērni varēs skatīties animāciju filmu izlasi, kurā nepilnas stundas garumā būs apkopotas filmas no labākajām un tradīcijām bagātākajām Eiropas animācijas studijām. Savukārt dienas gaitā nedaudz vēlāk atbilstoši pusaudžu interesēm tiks demonstrētas filmas "Supa Modo" (režisors Likārions Veineina), "Piekūni" (režisors Bragi Tors Hinrikssons), "Roka maina pasauli" (režisors Katja Benrāte) un "Hakeris" (režisors Pouls Bergs).

Skolēnu brīvlaiks ar labām filmām

Skolas nedēļas pēdējā darba dienā, 18. oktobrī kinoteātrī plkst. 13.00 demonstrēs "Kapteinis Mortens un zirnekļu karaliene" (režisori Kaspars Jancis, Henrijs Nikolsons, Riho Uhts). Seansa laikā filmas apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmas radošo grupu.

Brīvlaika nedēļā jaunieši ir aicināti uz kinoteātri festivāla laikā noskatīties vairākas filmas, kurās atspoguļotā tematika ir aktuāla šajā vecumposmā. Piemēram, pirmdien, 21. oktobrī plkst. 16.00 būs skatāma filma "Kolonija" (režisors Ženevjeva Dilide de Sella, trešdien vai 23. oktobrī plkst. 16.00 "Bāreņu nams" (režisors Šahrbanū Sadata).

"Kids Weekend" jeb "Bērnu nedēļas nogales" filmu programmu var meklēt šeit.

Foto: Ginta Zilbaloža pirmā pilnmetrāžas animācijas filma “Projām" aizsāk Rīgas Starptautisko kinofestivālu "Riga IFF".

* Kinoteātris “Splendid Palace” ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas nami” struktūrvienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu