Ostapenko ļoti pārliecinoši sasniedz Luksemburgas turnīra pusfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AHN YOUNG-JOON/TT NYHETSBYRÅN

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko piektdien Luksemburgas WTA "International" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-1 sagrāva vācieti Antoniju Lotneri.

Ostapenko WTA rangā atrodama 63.vietā un šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, bet viņas pretiniece ir 210.pozīcijā un pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, kas palīdzēs veikt kāpumu rangā.

Pusfinālā viņai pretī stāsies pretī krieviete Anna Bļinkova (WTA 66.).

Zīmīgi, Lotnere šajā mačā nevienu reizi neuzvarēja pie savas serves. Tiesa abos setos viņa pa reizei nobreikoja Ostapenko, kas katrā no tiem ļāva tikt pie viena punkta. Ostapenko pretinieces uzvarēšanai bija vajadzīgas vien 65 minūtes.

Latvijas tenisiste šajā mačā realizēja četras netveramās serves un pieļāva trīs dubultkļūdas.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) uzvarēja 17 gadus veco amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, bet otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-2 pārspēja turnīra pirmo raketi Elīzi Mertensu no Beļģijas.

Tikmēr Lotnere pirmajā mačā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzveica vācieti Tamāru Korpaču, bet otrajā mačā ar 6-1 guva virsroku pār vēl vienu tautieti Andreu Petkoviču, kura pēc pirmā seta izstājās.

Ostapenko svētdien Lincā WTA "Intnernational" sacensībās spēlēja savā sezonas pirmajā finālā, kurā gan cieta zaudējumu daudzsološajai amerikānietei Koko Gofai. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 25 uzvaras un 27 zaudējumi, Latvijas tenisistei līdz Lincas turnīram aizvadot neveiksmīgu sezonu.

Lincā Ostapenko treneru kolektīvam pievienojusies slavenā Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura 2013.gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā, bet rangā savulaik iekļuva pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Lotnere šosezon svinējusi 24 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus, tiesa, viņa lielākoties startē ITF turnīrus.

Ostapenko Luksemburgā iepriekš nav spēlējusi, bet viņas pretiniece šeit spēlē piekto reizi un līdz šim tikai pirmajā piedalījās pamatturnīrā, kurā gan uzreiz zaudēja pirmajā kārtā.

Turnīrs Luksemburgā notiek uz cietā seguma.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu