Čīlē marodieru aizdedzinātā apģērbu rūpnīcā gājuši bojā vairāki cilvēki

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Čīles galvaspilsētā Santjago svētdien pieci cilvēki zaudējuši dzīvību apģērbu rūpnīcā, ko bija aizdedzinājuši marodieri, līdz ar to kopējais bojāgājušo skaits nekārtībās pieaudzis līdz septiņiem, pavēstīja amatpersonas.

Sadursmēm turpinoties trešo dienu, policija un armija Santjago pret protestētājiem, kas pauž neapmierinātību ar dzīves dārdzību, lika lietā asaru gāzi un ūdens lielgabalu.

Teju viss sabiedriskais transports svētdien Santjago bija paralizēts, veikali slēgti, bet daudzi reisi starptautiskajā lidostā atcelti.

Pēc ārkārtas sanāksmes svētdien vakarā prezidents Sebastjans Pinjera aizstāvēja lēmumu pirmo reizi kopš Augusto Pinočeta diktatūras laikiem izsludināt ārkārtas stāvokli un izvietot ielās armiju.

"Demokrātijai ir ne tikai tiesības, bet arī pienākums aizstāvēt sevi, liekot lietā visus instrumentus, ko demokrātija sev ir nodrošinājusi, un likuma varu, lai cīnoties pret tiem, kas grib to iznīcināt," sacīja Pinjera.

Svētdien pieņemts lēmums ārkārtas stāvokli noteikt arī citās pilsētās ārpus Santjago. Iekšlietu ministrs Andress Čadviks pavēstīja, ka jauni rīkojumi tiek izstrādāti attiecībā uz Antofagastu ziemeļos, Valdiviju dienvidos, kā arī citām pilsētām - Valparaiso, Temuko un Puntaarenasu.

Marodieru aizdedzinātā apģērbu rūpnīcā Santjago ziemeļu rajonā Renkā dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, pavēstīja ugunsdzēsēji.

Naktī uz svētdienu nekārtību dalībnieki aizdedzināja ASV veikalu tīklam "Walmart" piederošu veikalu. Šajā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja divas sievietes.

Nekārtības Čīlē nerimst, neraugoties uz to, ka prezidents atcēlis lēmumu par metro biļešu cenu palielināšanu, kas aizsāka vardarbīgos protestus.

Līdzās miermīlīgiem protestiem Santjago un citas Čīles pilsētas jau vairākas dienas pārņēmušas nekārtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu