Kuram autovadītājam šajā situācijā priekšroka? (23)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Laiku pa laikam tīmeklī un arī uz ielas izceļas vārdu kaujas par kādas satiksmes situācijas interpretāciju. Tā, piemēram, šajā gadījumā, kur vienā brauktuvē savienojas divas, šķiet, nozīmes ziņā līdzvērtīgas joslas.

Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas teorijas eksāmenā ir jautājums par tieši šādu situāciju (skat.attēlu), taču spriežot pēc komentētāju ierakstiem, īstas skaidrības un vienota viedokļa nav, lai gan tam autovadītājam, kurš uz brauktuves uzbrauc no piebraucošā ceļa priekšā ir zīme "Dodiet ceļu!", bet pa galveno ceļu braucošajam blakus ir nepārtraukta līnija, kuru šķērsot nedrīkst.

It kā loģiska situācija un vairums teiks, ka priekšroka ir tam autovadītājam, kurš brauc pa galveno ceļu nevis tam, kurš piebrauc no labās puses. Tomēr, kā ir patiesībā, skaidro Drošas braukšanas skolas (DBS) direktors Jānis Vanks.

Pēc viņa teiktā šajā situācijā priekšroka ir tās automašīnas vadītājam, kurš piebrauc no labās puses un faktiski jau atrodas savā joslā un, ja auto, kas atrodas pa kreisi vēlas pārkārtoties uz pirmo joslu, tam jāpiekāpjas.

Jāteic gan, ka šis nav viennozīmīgs satiksmes regulēšanas risinājums, jo pēc Vanka teiktā, piemēram, ziemā, kad būs sniegs, horizontālo nepārtrauktās līnijas marķējumu nevarēs redzēt, un joslas sadalās citādāk. Tad attiecīgi jāvadās pēc ceļa zīmes "Dodiet ceļu!". Ko šādās situācijās darīt? DBS direktors uzskata, ka ir jāmeklē jauni tehniskie risinājumi, lai autovadītāju vidū šādos ceļa posmos, kādu ir ne mazums, domstarpību nākotnē būtu pēc iespējas mazāk.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu