JKP: Valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanā jāvirzās uz centralizāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gatis Eglītis
Gatis Eglītis Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanā jāvirzās uz centralizāciju, uzskata Jaunās konservatīvas partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāts Gatis Eglītis.

JKP pārstāvji informēja, ka pirmdien JKP Saeimas frakcijā notika frakcijas deputātu tikšanās ar Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pārstāvjiem - valdes priekšsēdētāju Andri Vārnu un valdes loceklēm Sigitu Janvāri un Kitiju Gruškevicu.

Eglītis pēc tikšanās ar VNĪ atzina, ka pārrunu laikā tika gūta pārliecība, ka VNĪ ir uz attīstību vērsts un moderns uzņēmums.

"Pozitīvi, ka biroju ēka Talejas ielā 1, kas tautā zināma kā "VID ēka", tiek izmantota efektīvi. Ēkā būs atrodamas vairākas iestādes, tostarp pats VNĪ, Valsts darba inspekcija, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra Datu centrs," klāstīja Eglītis.

Vienlaikus politiķis uzsvēra, ka ir svarīgi, lai VNĪ valdes darbā nenotiktu politiska iejaukšanās. "VNĪ ir jāstrādā sabiedrības interesēs un tās rīcībā esošie aktīvi jāizmanto maksimāli racionāli. Piemēram, Starptautiskās inženieru konsultantu federācijas izstrādāto būvniecības dokumentācijas sistēmas FIDIC izmantošana ir būtisks solis uz priekšu, lai izskaustu vietējā būvniecības karteļa iespējas realizēt savas shēmas. Mēs uzskatām, ka maksimāli jāveicina ārzemju būvnieku iesaiste Latvijas būvniecības projektu iepirkumos," teica Eglītis.

JKP pārstāvji atzina, ka sarunas laikā ar VNĪ bijis pārsteidzoši uzzināt, ka lielu daļa no valsts nekustamajiem īpašumiem pārvalda atsevišķu resoru iestādes.

"Mums noteikti būtu jāvirzās uz centralizāciju, jo tādējādi resursi tiktu izmantoti efektīvāk un racionālāk. Redzam, ka VNĪ ir kompetence un vīzija, kā attīstīt valsts īpašumus," klāstīja Eglītis.

Eglītis jautājis VNĪ valdei, vai viņi būtu gatavi pārņemt sliktos Privatizācijas aģentūras (tagad - "Processor") aktīvus, uz ko, pēc JKP pārstāvju atreferētā, Vārna atbildējis apstiprinoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu