Zakatistovs: Levita priekšlikumu veidot Valsts padomi koalīcija uzskata par apsvēršanas vērtu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atis Zakatistovs
Atis Zakatistovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta Egila Levita priekšlikumu par jauna konstitucionāla orgāna - Valsts padomes - veidošanu koalīcijas partijas uzskata par apsvēršanas vērtu, pirmdien pēc Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem norādīja partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Zakatistovs pastāstīja, ka frakciju vadītājiem bijusi saruna ar Levitu par šādas institūcijas izveidi. "Tas ir saskaņā un nepretrunīgi ar prezidenta teikto par demokrātijas stiprināšanu Latvijā," secinājis politiķis.

Viņaprāt, šādas padomes izveidošana, specifiski definējot "katru no valsts mugurkaula institūcijām", ir viena no prezidenta prioritātēm. Zakatistovs atzina, ka frakcijas Levita rosinājumu uzskata kā apsvēršanas vērtu, līdz ar to turpmāk būtu nepieciešams saprast konkrētāk, ko tas nozīmē.

Kā ziņots, Levits rosina papildināt valsts konstitucionālos orgānus ar vienu jaunu konstitucionālo orgānu, proti, Valsts padomi, kuras mērķis būtu valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana.

Valsts padomei būtu divas galvenās funkcijas - raudzīties uz valsts ilgtspējīgu attīstību, kas būtu ilgāk nekā parlamenta vēlēšanu cikls. Otrs - pārbaudīt šo ilgtspējību attiecībā pret iesniegtajiem, it sevišķi Ministru kabinetā iesniegtajiem likumprojektiem.

Levits skaidroja, ka šī ilgtspējība nebūtu jāsasaista ar koalīciju, kas veido valdību. Tādēļ Valsts padomei būtu jābūt neatkarīgai, un būtībā tai būtu jābūt Satversmes tiesas spoguļattēlam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu