Bolīvijā prezidenta vēlēšanu rezultātu dēļ izceļas vardarbība

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juan Karita / AP

Bolīvijā vairākās pilsētās pirmdien izcēlusies vardarbība, galvenajam opozīcijas kandidātam Karlosam Mesam noraidot prezidenta vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem varētu būt uzvarējis ilggadīgais prezidents Evo Moraless.

Galvaspilsētā Lapasā izcēlušās pretējo nometņu atbalstītāju sadursmes, bet dienvidu pilsētā Sukrē pūlis aizdedzinājis vietējās vēlēšanu komisijas ēku.

Sākumā svētdien notikušo vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecināja, ka Moraless un Mesa sacentīsies vēlēšanu otrajā kārtā 15.decembrī, jo Moraless, kurš ir valsts galva kopš 2006.gada,  ieguvis 45% balsu, bet Mesa saņēmis 38% balsu.

Taču pirmdienas vakarā ar lielu aizkavēšanos publicētie rezultāti jau rādīja, ka pēc 95,2% balsu saskatīšanas Moraless saņēmis 46,9% balsu, bet Mesa - 36,7%.

Līdz ar to Moralesa pārsvars pār Mesu pārsniedz 10% un viņš uzvar jau pirmajā kārtā un otrā kārta nav jārīko.

Vēlēšanu novērotāji no Amerikas valstu organizācijas pauda "dziļas satraukumu" par vēlēšanu rezultātu pēkšņajām pārmaiņām.

Mesa apsūdzēja Augstākā vēlēšanu tribunālu par sadarbošanos ar Moralesu, lai sagrozītu rezultātus un ļautu viņam uzvarēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu