Lietuvas basketbolists Sabonis vienojies par 77 miljonu dolāru līgumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Domants Sabonis
Domants Sabonis Foto: EPA/Scanpix

Domants Sabonis vienojies ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Indiānas "Pacers" par četru gadu līgumu, kuru laikā lietuvietis saņems 77 miljonu ASV dolāru (69 miljoni eiro) atalgojumu, vēsta ESPN.

Ar bonusiem atalgojums var pieaugt līdz 85 miljoniem. Sabonis katru gadu var saņemt 1,3 miljonu bonusu, ja viņam izdodas iekļūt NBA Visu zvaigžņu spēlē. Šādu bonusu viņš saņems arī tad, ja izdosies iekļūt NBA sezonas simboliskajā izlasē.

Patlaban 23 gadus vecais Sabonis gatavojas savai ceturtajai NBA sezonai. Individuāli veiksmīgākā viņam bija pagājušā sezona, kurā viņš 74 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 14,1 punktu, izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas un veica 2,9 rezultatīvas piespēles.

Sabonis iepriekšējās divas sezonas pavadīja "Pacers" komandā, bet karjeras pirmo NBA sezonu viņš nospēlēja Oklahomasitijas "Thunder" vienībā. Lietuvietis ar katru gadu ir progresējis, jo pirmajā sezonā viņš vidēji guva 5,9 punktus, otrajā jau 11,6 punktus, bet trešajā 14,1 punktu.

2016. gada NBA jauno spēlētāju draftā Saboni ar 11. numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, kas viņu aizmainīja uz "Thunder".

Sabonis tika atzīts par 2018. gada Lietuvas labāko basketbolistu, savukārt 2015. gadā viņš palīdzēja valstsvienībai izcīnīt sudraba medaļas Eiropas čempionātā.

Domants ir leģendārā Lietuvas basketbolista Arvīda Saboņa dēls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu