Tradicionālajā Labdarības ballē izsolīs Džemmas Skulmes gleznu

CopyDraugiem X Whatsapp
Purvīša balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja māksliniece Džemma Skulme uzrunā klātesošos balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".
Purvīša balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja māksliniece Džemma Skulme uzrunā klātesošos balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum". Foto: Ieva Leiniša/LETA

17. novembrī plkst.19 Latviešu biedrības namā (LBN) norisināsies tradicionālā Labdarības balle, kurā izsolīs pirms dažām dienām mūžībā devušās mākslinieces Džemmas Skulmes gleznu, informē pasākuma organizatoru pārstāve Una Griškeviča.

Balles programmā paredzēta tradicionālā polonēze, dejas, labāko Latvijas mākslinieku gleznu izsole, vērtīgu balvu loterija, RLB priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī diriģenta Arvīda Platpera vadītā sadziedāšanās RLB Zelta zālē.

Pasākumā, kuru rīko, lai atzīmētu Latvijas valsts dzimšanas dienu, uzstāsies pianists Vestards Šimkus. Viņš stāsta, ka uzstāties RLB Labdarības ballē ir pagodinājums 

"Rīgas Latviešu biedrība ir ne tikai ēka vai organizācija, bet arī simbolisks atgādinājums par latviešu nācijas mantojumu un tās pamatvērtībām ikvienā apjukuma un neskaidrības laikmetā, arī šajā,"

sacīja Šimkus.

Tāpat ballē uzstāsies salonansamblis vijolnieka Raimonda Ozola vadībā, vokālā grupa "Insomnia", kas šim vakaram sagatavojusi īpašu priekšnesumu, Latvijas Universitātes deju ansamblis "Pērle" un deju orķestris "Mirāža" diriģenta Laura Amantova vadībā.

Pirms balles RLB nama vestibilā viesus sagaidīs un sveiks godalgotais koklētāju ansamblis "Balti", kas pirms dažiem gadiem Pasaules folkloras čempionātā "World Folk" ieguva zelta medaļu un īpašo balvu "Zelta Orfejs".

Savukārt pēc pusnakts, notiks gājiens ar ziediem pie Brīvības pieminekļa, lai pasākuma viesi pirmie varētu sveikt savu valsti 101. jubilejā. 

Visi ballē iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Rīgas Latviešu biedrības nama restaurācijai.

Foto: Labdarības balle "Brīnišķīgās krāsas Biedrības namā.

Ielūgumus uz balli var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā, kā arī Rīgas Latviešu biedrības kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu