Krievijas finanšu ministram pieder ekskluzīvs dzīvoklis €7 miljonu vērtībā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs
Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas finanšu ministram Antonam Siluanovam Maskavā pieder ekskluzīvs dzīvoklis teju pusmiljarda rubļu (septiņu miljonu eiro) vērtībā, noskaidrojis Krievijas izdevums “Metla”.

Siluanova dzīvoklis atrasts, analizējot publiski pieejamu informāciju, kas atrodama Krievijas kadastra reģistrā “Rosreestr”.

Finanšu ministram pieder dzīvoklis 253,8 kvadrātmetru platībā elitārajā Maskavas dzīvojamajā kompleksā “Andrejevskij”.

Nekustamais īpašums šajā kompleksā maksā ne mazāk par 1,8 miljoniem rubļu par kvadrātmetru, un tas nozīmē, ka Siluanovam piederošā dzīvokļa tirgus vērtība veido ne mazāk kā 457 miljonus rubļu, uzsver “Metla”.

Izdevums uzskata, ka dzīvokli Siluanovam palīdzējis nopirkt Krievijas oligarha Romāna Abramoviča partneris Mihails Livergands, kas ir Siluanova kaimiņš. Apmaiņā pret šo palīdzēšanu ministrs Krievijas valdībā esot lobējis valsts īpašumu privatizēšanu Liverganda un Abramoviča interesēs.

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds iepriekš atrada Siluanovam piederošu zemes gabalu un māju Piemaskavā 1,25 miljardu rubļu vērtībā. Fonds uzsvēra, ka, balstoties uz oficiālajiem ienākumiem, šādu īpašumu ministrs nevar atļauties.

Tikmēr Krievijas Finanšu ministrija norāda, ka visi ministram piederošie nekustamie īpašumi esot norādīti viņi amatpersonas deklarācijā, un izskanējusī informācija par to vērtību neatbilstot patiesībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu