RUSADA vadītājs: Krievijai jāgatavojas aizliegumam startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jurijs Ganuss.
Jurijs Ganuss. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijai jābūt gatavai saņemt aizliegumu startēt 2020.gada Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs, jo tā iepriekš dopinga pārkāpumu izmeklētājiem nosūtījusi apšaubāmus laboratoriskos datus, paudis Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) vadītājs Jurijs Ganuss.

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) septembrī publiski pauda, ka Krievijai varētu tikt liegts startēt Tokijas spēlēs, jo Maskavas laboratorija tai izmeklēšanai iesniegusi apšaubāmus datus. 

WADA vadība trešdien tiksies ar ekspertiem, kuri vērtēja iesniegtos paraugus, kā arī iepriekš uzklausīja Krievijas puses paskaidrojumus par tiem.

"Krievijas delegācijai aizliegs piedalīties Tokijas spēlēs. Tam jābūt gataviem. Domāju, ka tāds pats lēmums būs arī saistībā ar 2022.gada ziemas Olimpiādi Ķīnā. Krievija nedrīkst turpināt vecos paradumus, kas saasināja šo dopinga krīzi," pauda Ganuss.

WADA tikai pirms gada atjaunoja RUSADA darbību. Tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas tika izdarīts ar nokavēšanos.

Krievija aizvien vēl ir izslēgta no Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF).

Anonīms avots apstiprinājis Vācijas televīzijas ARD žurnālista Hajo Zepelta tviterī rakstīto informāciju, ka Maskavas laboratorijā notikusi dopinga analīžu paraugu viltošana.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai IAAF atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau 11 reizes.

No Maskavas antidopinga laboratorijas iegūti 2262 analīžu paraugi no 578 sportistiem, no kuriem dopinga lietošanā aizdomās turēti tiek 298 atlēti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu