ASV: Sīrijā no ieslodzījuma izbēguši vismaz 100 "Islāma valsts" kaujinieki (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Haosā, kas kurdu kontrolētajos Sīrijas ziemeļaustrumos izraisījies līdz ar Turcijas iebrukumu, vairāk nekā 100 teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki izbēguši no ieslodzījuma, trešdien pavēstīja ASV amatpersona.

"Mēs teiktu, ka šis skaitlis šobrīd ir virs 100. Mēs nezinām, kur viņi ir," sacīja par Sīrijas jautājumiem atbildīgā ASV Valsts departamenta amatpersona Džeimss Džefrijs, atbildot uz Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas jautājumu par situāciju ap Sīrijā ieslodzītajiem džihādistiem.

Kurdi brīdinājuši, ka līdz ar Turcijas uzbrukumu nespēs nodrošināt pienācīgu sagūstīto "Islāma valsts" džihādistu apsardzi, jo kurdu kaujinieki tiek nosūtīti uz fronti stāties pretī iebrukušajiem Turcijas karapūļiem.

Rietumi arī pauduši bažas, ka, pateicoties Turcijas uzbrukumam, tiek sekmēta "Islāma valsts" atdzimšana.

Sīrijā kurdu kontrolētajos cietumos atrodas aptuveni 15 000 kaujinieku, šonedēļ vēstīja ziņu aģentūra DPA, atsaucoties uz Krievijas datiem.

Sīrijas kurdiem bija izšķiroša loma ASV vadītajā militārajā operācijā Sīrijā, kuras rezultātā tika sakauts "Islāma valsts" "kalifāts".

Kā vēstīts, Turcija 9.oktobrī sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu.

Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu