SDF ģenerālis pateicas Krievijai par kurdu glābšanu no kara (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Kurdu vadīto Sīrijas Demokrātisko spēku līderis Mazlums Abdi
Kurdu vadīto Sīrijas Demokrātisko spēku līderis Mazlums Abdi Foto: AFP/SCANPIX

Kurdu vadīto Sīrijas Demokrātisko spēku līderis Mazlums Abdi ir pateicies Krievijai par kurdu glābšanu no kara "posta" pēc tam, kad Krievija noslēdza vienošanos ar Turciju par tās ofensīvas izbeigšanu Sīrijā.

Abdi telefonsarunā ar Krievijas aizsardzības ministru un bruņoto spēku vadītāju "izteica pateicību [Krievijas] prezidentam Vladimiram Putinam un Krievijas Federācijai par to dedzību mazināt karu mūsu reģionā un aiztaupīt civiliedzīvotājiem tā postu", trešdien paziņoja Sīrijas Demokrātiskie spēki.

"Virspavēlnieks arī izteica iebildumus par dažiem vienošanās punktiem, kuriem vajadzīgas tālākas diskusijas un dialogs," piebilda kurdu vadītais grupējums.

Saskaņā ar otrdien Sočos parakstīto vienošanos Turcijas spēki paliks pilnībā dislocēti rajonā, kur dzīvo galvenokārt arābi un kas bija tās divu nedēļu ilgušās ofensīvas galvenais mērķis.

Vienošanās arī pieprasa kurdu spēku atvilkšanu uz līniju 30 kilometrus no Turcijas-Sīrijas robežas visā šīs robežas garumā, kas ir 440 kilometri, piespiežot kurdus atdot dažas no viņu galvenajām pilsētām un sagraujit viņu sapņus par autonomiju Sīrijā. 

Krievija un Turcija tad sāks kopīgu patrulēšanu divās zonās gar robežu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu