Lūsis komentē ⟩ Par seksu ar sestklasniekiem un vecuma marasmu (42)

Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Kādā “konkurentu” portālā izlasīju viedokļrakstu par kārtējo gadījumu ASV, kad skolotāju notiesāja par stāšanos dzimumsakaros ar nepilngadīgu jaunekli. Jāteic, ka Lena Batkovska (vārds mainīts un izvēlēts pilnīgi nejauši, lai nevienam nebūtu skaidrs, par kuru autoru un portālu ir runa) viedoklis man lika svārstīties tā, it kā metronoma vienā pusē būtu ironiska iedaļa “lika aizdomāties”, bet otrā – “pilnīgs lohs”. 

Autors raksta: “ASV Arizonas štata Fīniksas pilsētas tiesa notiesājusi 28 gadus veco skolotāju Britniju Zamoru uz 20 (!) gadiem cietumā par dzimumattiecībām ar savu skolnieku, kurš noziedzīgā nodarījuma (?) brīdī bijis tikai 13 gadus vecs. Lieki piebilst, ka abu intīmā tuvība notikusi pēc abpusējas piekrišanas, jo fizioloģisku īpatnību dēļ vīrietim (lai arī 13 gadus vecam) ir grūti nodarboties ar seksu bez paša gribēšanas.”

Uz šo situāciju var raudzīties no vairākiem skatpunktiem. Viens, un tajā pašā laikā arī loģiskākais būtu – pieaugušu skolotāju sekss ar saviem nepilngadīgajiem audzēkņiem nav pieņemams nekādos apstākļos. Ja tu izvēlies skolotāja profesiju, tu to dari, lai audzinātu un izglītotu bērnus, nevis ar viņiem pārgulētu. Punkts.

Tomēr Lens acīmredzot izvēlējies šo epizodi skatīt caur savu nepiepildīto bērnības sapņu prizmu. Proti – kurš skolēns gan nevēlētos izlādēt savu pubertātes spriedzi seksīgā skolotājā (“Man grūti iedomāties, ka šim jauneklim sekss ar savu visai simpātisko (internetā ir redzama viņas fotogrāfija) 28 gadus veco skolotāju būtu bijis kaut kas nepatīkams vai traumējošs,” tā Batkovskis). Un šinī brīdī man nāk prātā leģendāra frāze krievu valodā: “Пить не только вредно, но и полезно!” (“Dzert ir ne tikai kaitīgi, bet arī noderīgi/veselīgi!”)

Rodas vairāki jautājumi. Piemēram – ja skolotāja būtu neglīta, vai tā automātiski būtu izvarošana? Skalā no 1 līdz 10, cik simpātiskai jābūt skolotājai, lai dzimumakts ar bērnu no nosodāma kļūtu par apsveicamu? Vai simpātisks pasniedzējs drīkst pārgulēt ar trīspadsmitgadīgu skolnieci, kura pati to vēlas, ja sekss viņai būtu patīkams? Vai jūs neiebilstu, ka jūsu trīspadsmitgadīgais dēls vai meita pārguļ ar saviem skolotājiem? Nē, nu ja neiebilstat, tad varbūt jāveido kādas īpašas skolas, kurās šī tiek pieņemta par normu, un pilnīgi iespējams, šādi skolotāju arodam tiktu piesaistīti jauni pretendenti.

Jā, protams, liela daļa no lasītājiem un pat vecākiem uzskata, ka jauna zēna sekss ar pieaugušu skolotāju ir baigi lieliski, kamēr pieauguša skolotāja sekss ar jaunu meiteni būtu nepieņemami. Tajā pašā laikā ir diezgan skaidrs, ka jebkurā no šiem gadījumiem pedagoga vēlmi sākt šo sakaru determinējusi nepilnvērtīga un nepiepildīta seksuālā dzīve. Piebildīšu, ka konkrētajā gadījumā zēns mācījās sestajā klasē. Sestajā klasē, Karl.

Viss Batkovska fanu pulks diezgan vienbalsīgi mauj: “13 gadus vecais zēns to gribēja, viss chill”, kāds domas dižgars pat tviterī piebalsoja ar frāzi: “Skolniecēm noteikti patīk, ja skolotājs nevainīgi uzplikšķina pa dibenu. Bet, saprotams, vājprātīgā un izlaidīgā iekārtā to daži sauks par vardarbību.” Šīs ir skaļas frāzes un norāda uz visnotaļ brīvu un nenosodošu skatījumu uz cilvēku seksualitāti, tāpēc vēlos visiem, kas šo situāciju vērtē kā pilnīgi normālu un nosoda skolotājai piespriesto cietumsodu, pajautāt – vai jūs būtu tikpat liberāli savos uzskatos arī gadījumā, ja šis zēns labprātīgi būtu izvēlējies gulēt nevis ar simpātisko skolotāju Britniju, bet gan ar juteklisko skolotāju Bobu? Ja tagad atver logu un rūpīgi ieklausās, var dzirdēt, ka tālumā sprāgst smadzenes. Šahs un mats.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu