Autostāvvieta teju par miljonu: Honkongas absurds (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Honkonga ir pasaules finanšu galvaspilsēta, gardēžu paradīze un arī dārgākā pilsēta pasaulē. Šajā pilsētā automašīnas uzturēšana ir krietni dārgāka nekā mājas iegāde, vēsta portāls CNN.  

Kādam britu uzņēmējam Honkongā nācies piedzīvot īstu kultūršoku - šeit autostāvvietas iegāde ir teju vienā cenā ar greznu luksusa dzīvokli. Honkongā dzīvojošais brits par nieka 12 kvadrātmetru platību automašīnai esot samaksājis 969 000 ASV dolārus. 

Neticami dārgā autostāvvieta atrodas pie kādas prominentas 79 stāvus augstas dzīvokļu un biroju ēkas Honkongas centra rajonā. Smalkās ēkas pakājē ir ierīkota 400 vietu plaša autostāvvieta, kurā vietas neilgi pēc ēkas uzcelšanas esot pārdotas par sešciparu summām.  

Šādas summas par autostāvvietu Honkongā nav retums - vadoties pēc "Mercer's" dzīves dārdzības pētījuma, Honkonga ir dārgākā pilsēta, kurā dzīvot. Vidējā nekustamā īpašuma cena šeit ir 1,235 miljoni ASV dolāru, apsteidzot tādas pilsētas kā Londona, Ņujorka un Singapūra. Taču, kompensējot augstās stāvvietu izmaksas, šeit brauciens metro izmaksā zem 10 dolāriem, kas uz honkongiešu algu fona ir pat ļoti saprātīga cena. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu