Valsts policija Saldus un Talsu novadā likvidē marihuānas audzētavas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām izdevies likvidēt divas marihuānas audzētavas Talsu un Saldus pusē. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši.

Šā gada oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas kāda vīrieša īpašuma pagrabstāvā Talsu novadā atklāja marihuānas audzētavu ar visām tās audzēšanas iekārtām. Izmeklēšanas laikā tika izņemti 10 marihuānas augu stādi un aptuveni 700 grami izžāvēta marihuāna, kā arī dažādas audzēšanai paredzētas iekārtas, kā arī ķīmiskas vielas, to augšanas veicināšanai.

Savukārt Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas Saldus novadā, Nīgrandes pagastā kāda vīrieša īpašumā atklāja marihuānas audzētavu. Kopumā tika izņemti 5 marihuānas augu stādi, kā arī izžāvēta marihuāna. Arī šajā gadījumā bija audzēšanai paredzētas iekārtas.

Abi vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Vīriešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Jāatzīmē, ka abi gadījumi nav savstarpēji saistīti. Valsts policijā par notikušo ir sākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana. Tāpat kriminālprocesu ietvaros ir nozīmētas ekspertīzes lai noteiktu precīzu narkotisko vielu daudzumu un sastāvu.

Valsts policija informāciju par personām, kuras ražo, iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informācija precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī, un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu