Morozovs: "Saskaņas" sauklis ir "krīze" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Saeimas deputāts, "Saskaņas" priekšsēdētāja amata kandidāts Andris Morozovs
Bijušais Saeimas deputāts, "Saskaņas" priekšsēdētāja amata kandidāts Andris Morozovs Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas "Saskaņa" sauklis patlaban ir "krīze", taču šis stāvoklis politiskajam spēkam ir jāpārvar līdz nākamā gada vidum, komentējot situāciju partijā, sacīja bijušais Saeimas deputāts, "Saskaņas" priekšsēdētāja amata kandidāts Andris Morozovs.

Viņa ieskatā partija ir saskārusies ar problēmām, jo laika gaitā politiskajā spēkā zudusi izpratne par komandas darbu. "Kopumā partijas sauklis ir "krīze". "Krīze" tāpēc, ka tā bija viena cilvēka partija, lai gan partijā ir daudz cilvēku ar lielu pieredzi, kas vēlētos iesaistīties aktīvā politikā. Pašvaldībās ārpus Rīgas ir daudz tādu cilvēku," uzsvēra politiķis.

Viņaprāt, "Saskaņai" ir jākoncentrējas uz spēcīgas komandas darbu, ņemot vērā, ka politiskajā spēkā ir daudz cilvēku, kuri ir gatavi strādāt ar degsmi un tic partijas idejai. "Mūsu partija ir pietiekami stipra, lai pārvarētu grūtības," pārliecināts Morozovs.

Vērtējot līdzšinējo partijas izvēli savu tēlu koncentrēt ap vienu cilvēku, Morozovs pauda, ka tas iepriekš bija izsvērts un pareizs mārketinga gājiens, kas gan patlaban partijai vairs neder. Turklāt iesaistīties partijas aktivitātēs vēlas arī jaunā paaudze, kas vēlas tikt sadzirdēta un ņemta vērā.

Lai uzlabotu ne tikai situāciju partijā, bet arī tās publisko tēlu, ir jābeidz iekšējās intrigas, pauda Morozovs, uzsverot nepieciešamību normalizēt situāciju Rīgas domē, kur ieviesusies nekārtība, vienlaikus turpinot strādāt pie pirmsvēlēšanu solījumu pildīšanas. "Mums ir atbildība vēlētāju priekšā, un tā ir jāuzņemas," pauda politiķis.

Partijas attīstībai vienlaikus esot svarīgi saprast, vai visi tās biedri ir ieinteresēti strādāt partijas labā. ""Saskaņas" iekšienē ir daļa cilvēku, kas ir ieinteresēti strādāt partijas labā, bet ir tādi, kas strādā savu savtīgo interešu labā," secinājis politiķis, uzsverot, ka partijas valdei būtu jāizvērtē arī šis apstāklis, iespējams, veicot arī partijas "iekšējo attīrīšanos".

Komentējot korupcijas skandālus, kuros iesaistīti arī "Saskaņas" biedri, Morozovs uzsvēra, ka jāgaida tiesībsargājošo institūciju turpmākās darbības. "Ja tiešām izrādīsies, ka cilvēki bijuši vainīgi, viņiem būs jānes atbildība kā likuma, tā arī partijas priekšā, visticamāk, pametot politisko spēku," sacīja politiķis.

Vērtējot partijas līdzšinējā līdera Nila Ušakova darba augļus, Morozovs uzsvēra, ka Ušakovam izdevies "Saskaņu" aizvest līdz lielākās partijas statusam. "Kad Ušakovs sāka vadīt partiju, tās reitingi nebija sevišķi augsti, un viņam izdevās aktivizēt partiju," atminas Morozovs. Tāpat viņš pozitīvi atsaucās par Ušakova paveikto, "Saskaņai" kļūstot par Eiropas Sociālistu partijas (PES) biedri. "Ušakovs ir ļoti stipra politiskā figūra, un viņa darbība Eiropas Parlamentā partijai tāpat palīdzēs attīstīt kontaktus un virzīt savas idejas Eiropā," vērtēja politiķis.

Morozovs uzsvēra, ka "Saskaņai" būtu jātiek pāri iekšējai krīzei līdz nākamā gada vidum, līdz tam laikam gūstot atbildes uz to, kas līdz šim nogājis greizi, kā arī sperot pareizos soļus partijas jaudas atjaunošanā. Savukārt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Morozova ieskatā "Saskaņai" būtu jāstartē, jau darbojoties jaunā kvalitātē un ar pilnu jaudu.

"Pašvaldību vēlēšanas ir tas punkts, kad mums jābūt pilnībā gataviem, šim mērķim strādājot visiem spēkiem," uzsvēra politiķis.

Morozovs uzskata, ka kongresa iznākumu prognozēt ir grūti, jo šoreiz partijas vadības vēlēšanas notiks aizklāti. "Vai kongress uzticēsies jaunajiem, vai izvēlēsies ilgāku pieredzi - to redzēsim. Tomēr ideālā variantā vajadzētu būt gan pieredzei, gan arī azartam," sacīja Morozovs, piebilstot, ka pieredzes trūkuma sekas patlaban spilgti novērojamas valdībā.

Lai arī kāds būtu kongresa rezultāts, Morozovs sagaida, ka "Saskaņas" nākotnes virzībā tiks ņemti vērā jaunās paaudzes ieskati un idejas. Viņaprāt, arī Latvijas kopējai ilgtermiņa attīstībai svarīgas ir inovatīvas idejas.

Kā ziņots, sestdien, 26.oktobrī, notiks "Saskaņas" kongress, kurā paredzēts ievēlēt jaunu partijas vadību.

Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Morozovs, Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu