Plāno izsludināt konkursu uz Dailes teātra direktora amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Kultūras ministrija (KM) jaunnedēļ plāno izsludināt konkursu uz Dailes teātra direktora amatu, sacīja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Kokale skaidroja: tā kā teātris ir kapitālsabiedrība, tad, lai izsludinātu konkursu, ir noteikta procedūra. Viņa sacīja, ka nepieciešams piesaistīt Pārresoru koordinācijas centra pārstāvi, kurš piedalīsies vērtēšanas komisijā. "Kad tiks deleģēts pārstāvis un pieaicināti nozares eksperti, tad izveidos komisiju," pauda Kokale.

Komisija kopīgi uzrakstīs nolikumu, un tad tiks izsludināts konkurss. Ministrija paredz, ka tas varētu notikt jaunnedēļ.

ziņots, līdzšinējais teātra vadītājs Andris Vītols pēc desmit gadu ilga darba nolēmis atstāt Dailes teātra direktora amatu.

Andris Vītols
Andris Vītols Foto: Paula Čurkste/LETA

Vītols norādīja, ka teātris ir nemitīgu pārmaiņu priekšā. Viņaprāt, to apliecina pēdējā laikā aktieru kolektīva paustais viedoklis un vēlme īstenot vērienīgas pārmaiņas, kas prasa radikālus lēmumus - pilnīgi jaunu pieeju teātra repertuāra veidošanā un teātra pārvaldībā.

Kā uzsvēris teātra direktors, šobrīd teātrim ir nepieciešams jauns redzējums, kas nesīs pārmaiņas un izaicinājumus. "Tas izriet no aktieru trupas iniciatīvas, un šī situācija prasa savā ziņā revolucionāras pārmaiņas. Tāpēc, respektējot un cienot aktieru kolektīva vēlmes, taču vienlaikus neredzot veidu, kā tās saskaņot ar teātra finansiālajām iespējām, Vītols ir pieņēmis izsvērtu un atbildīgu lēmumu atstāt Dailes teātra valdes locekļa amatu, kā arī informējis par to Kultūras ministriju," sacīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Viņa lēmums atkāpties seko pāris nedēļas pēc tam, kad aktieru īstenotā "apvērsumā" amatu pameta teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers.

Džilindžers
Džilindžers Foto: Zane Bitere/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu