Libānu paralizē protesti pret valdību (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Libānā dzīve piektdien lielā mērā saglabājas paralizēta, bet skolas, bankas un citi uzņēmumi savu darbu apturējuši, protestētājiem turpinot pieprasīt valdības atkāpšanos un korumpēto politiķu aiziešanu no amatiem.

Libānas Banku asociācija paziņoja, ka bankas būs slēgtas, līdz turpmākam rīkojumam.

Prezidenta Mišela Auna ceturtdienas runa uz protestētājiem nav atstājusi lielu iespaidu, neraugoties uz to, ka viņš aicināja uz dialogu ar demonstrantiem un piedāvāja apsvērt nopietnas izmaiņas valdībā.

Nozīmīgākie ceļi piektdien daudzviet Libānā ir slēgti, bet politiskie līderi rīko sanāksmes, cenšoties rast izeju no pašreizējās situācijas, kas draud valsti ieraut politiskā un finansiālā haosā.

Šiītu kustības "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla, kura vadītā organizācija arī piedalās valsts mēroga streikā, pēcpusdienā uzstāsies ar runu.

Demonstranti valdību apsūdz nemākulīgā valsts vadīšanā, nodokļu maksātāju naudas šķērdēšanā un korupcijā.

Protesti aizsākās 17.oktobrī kā reakcija uz nepopulāro priekšlikumu ieviest nodokli ziņapmaiņas lietotnēm, tādām kā "WhatsApp", ar mērķi papildināt budžetu.

Libāna pakļauta Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda spiedienam īstenot taupības pasākumus apmaiņā pret finanšu palīdzību.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu