Itālijā sašutumu raisa T-krekls, kas aicina uz vardarbību pret sievietēm (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valeria Fedeli

Kādā Francijas veikalu tīkla „Carrefour” tirdzniecības vietā Romā apmeklētāji pamanījuši divus T-kreklus, kas kā problēmas risinājumu ironiskā veidā piedāvā vardarbību pret sievietēm. Kaut arī zīmējums uz krekla acīmredzami domāts kā joks, vairākas sabiedriskās organizācijas, kas iestājas par sieviešu tiesībām, to par smieklīgu neuzskata, un norāda, ka šādiem „jociņiem” nebūtu vietas Itālijā, kur ik pēc 72 stundām tiek nogalināta kāda sieviete.

Uz tumši zilā T-krekla līdzās vīrieša siluetam ir attēlota sieviete, bet blakus esošajā kvadrātā vīrietis jau stāv ar taisni uz sāniem izstieptu roku, kamēr sievietes siluets krīt uz leju. Zem abām bildītēm lasāms uzraksts „Problēma ir atrisināta”. Franču lielveikalu tīkls „Carrefour” jau ir apsolījis izmeklēt šo gadījumu.

Veikala vadība apgalvo, ka runa ir tikai par diviem T-kreklu eksemplāriem, kas nejauši nonākuši šajā veikalā. Itālijas ziņu aģentūrām sestdien pavēstīts, ka abi krekli no pārdošanas jau ir izņemti.

„Valstī, kurā ik pēc 72 stundām tiek nogalināta kāda sieviete, jūs kaut ko tādu pārdodat Romas „Carrefour” veikalā. Mums trūkst vārdu! Kauns!”, sociālajā tīklā Facebook raksta sieviešu aizsardzības centrs „Casa internazionale delle Donne”.

"Tas ir ļoti slikti, ja uzņēmums ražo kreklus, kas mudina slepkavot sievietes. Un vēl jo sliktāk, ja „Carrefour” tos tirgo Itālijā", sociālajā tīklā Twitter norāda sociālistu senatore Valērija Fedeli.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu