Mūžībā devies Gaisa spēku komandieris Aivars Mežors

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors Foto: LETA

Piektdien, 25.oktobrī, mūžībā devies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku komandieris pulkvedis Aivars Mežors, informēja Aizsardzības ministrijā.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) izsaka līdzjūtību Mežora ģimenei un dienesta biedriem, uzsverot, ka ir ļoti skumji zaudēt "tik zinošu, atbildīgu, profesionālu un vienmēr optimisma pilnu virsnieku".

Arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš norādīja, ka šī ir ļoti skumja ziņa visiem NBS darbiniekiem - karavīriem un zemessargiem. "Nespējam pieņemt šo zaudējumu. Pulkvedis Mežors mums vienmēr atmiņās paliks kā enerģisks, mērķtiecīgs un dzīvesprieka pilns virsnieks," pauda Kalniņš, novēlot izturību Mežora ģimenei un dienesta biedriem.

Pulkvedis Mežors dienestu NBS sāka 1992.gadā Rēzeknes aeroklubā, kas tolaik atradās Zemessardzes 3.Latgales brigādes sastāvā. Mežors dienesta laikā ieņēma dažādus amatus Gaisa spēku apakšvienībās, Aizsardzības ministrijā, kā arī NBS Apvienotajā štābā. No 2010. līdz 2015.gadam Mežors ieņēma Gaisa spēku komandiera amatu, bet no 2015. līdz 2018.gadam bija Latvijas militārais pārstāvis NATO Transformācijas pavēlniecībā Norfolkā, ASV. Otro reizi Gaisa spēku komandiera amatā pulkvedis Mežors tika iecelts 2018.gada 17.decembrī.

Atvadīšanās no Mežora notiks ceturtdien, 31.oktobrī, plkst.10:30, Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu